Hello from NY!

2017-03-26 / 19:02:42 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Hej! VI ÄR I NEW YORK. Eller snart lämnar vi New York. Vi hade en väldigt smärtfri resa hit ända tills vi kom fram till NY. Det var väldigt underbemmanat i passkontrollen så vi stod och köade i 2 timmar. Sen är det ju inte direkt några trevliga prickar som har han om det där. Inte konstigt att man blir lite rädd när då står och vrålar. Efter många om och men kom vi igenom och då stod vårt bagage bara placerat på golvet nedanför bagagebandet. Tur att de stod kvar! Sen kom vi ut och skulle ta oss till hotellet, där var det också kaos. Bilar överallt och människor som bara stod och skrek. Men vi fick tag i en taxi och sen var trafiken galen. Det tog oss två timmar i taxin att åka till hotellet. 


Väl framme så var båda så trötta, rest i 17 timmar och inte sovit på ett dygn. Vi tog en liten prommis till Times och käkade. Sen var det bara raka vägen till sängen. Sov som en stock hela natten. Kan verkligen rekommendera hotellet. Trevlig personal och tillmötesgående, men framförallt centralt. Vi bodde på en tvärgata till 5th avenue. Bara ett stenkast från Empire state buildning. 




Tentafeber

2017-03-22 / 19:15:32 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
En salig blandning av tentastress och resefeber. Jag har en enorm klump i min mage nu som bara inte alls känns bra. Två tentor av tre är avverkade och båda har känts väldigt bra, men man ska aldrig ropa hej. Sista lille jäveln ska till att skrivas imorgon och den känns inte alls bra, jag tycker den är förbannat svår. Men kanske att jag med lite sunt förnuft och med det som jag har pluggat fram hittills kanske kan skrapa ihop de 30p som krävs för godkänt. 
 
Jag har idag också börjat packa för att minska stressen för imorgon. Imorgon är sista dagen i Luleå på ett bra tag framöver och jag vill lämna lägenheten ren och snygg. Så efter tentan så skulle jag behöva åka in till stan för att växla pengar och köpa linsvätska. Sen ska jag tvätta, städa och se till att allt är packat och att väskan inte väger närmare 400 kilo. 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska komma ner i varv nu, jag är så nervös inför tentan och skakar mest i hela kroppen. Jag har så svårt att bara stänga av min hjärna, jag önskar verkligen att jag var bättre på det. Ska försöka att bara fokusera på att få sista tentan skriven imorgon och sen ska jag och min överarbetade hjärna skita i allt som har med skolan att göra i minst 10 dagar. 

Queen Z

2017-03-21 / 15:58:59 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

20 mars

2017-03-20 / 11:32:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag är som ett barn så fort det är min födelsedag. Jag älskar att få massa grattishälsningar och att folk visar uppskattning. 20 mars är alltid min favoritdag på hela året! 
Nu är första tentan för denna tp skriven och ingen jinx nu men det kändes riktigt bra. Jag hoppas så innerligt att det gick vägen. Fuckde upp en fråga litegrann men man kan ju inte få full pott på alla, hehe. 
 
Jag har varit och köpt födelsedagsljus och ska göra pannkakstårta till middag. Är det ingen annan som firar mig så får jag väl bannemej göra det själv. För det är inte varje dag en dam fyller 22! 
 
Nu ska jag återgå till att göra ingenting (plugga på nästa tenta som är på onsdag). Hejdå. 
 
 

Grattis på födelsedagen <3

2017-03-20 / 00:01:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Idag är det ingen vanlig dag är det min födelsedag hurra hurra hurra! Grattis till mig som fyller 22 år idag. Fantastiskt kul. Vi hörs mer vid 13 efter min tenta. 
 
 

Old favs

2017-03-19 / 13:24:45 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 

Det är jobbigt nu

2017-03-17 / 13:48:19 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej! Jag var bara tvungen att få rensa min hjärna lite grann och skriva här lite. Ibland funderar jag på att jag borde vara mer tjockskallig än vad jag är för min hjärna är så överfylld med information och väldigt mycket onödig sådan. Jag kan ju inte bara tänka en tanke en gång utan jag behvöer göra den till en process väldigt ofta. 
Just nu är det så mycket i min hjärna så jag ägnade några timmar igårkväll/inatt åt att försöka gå igenom allt och sortera informationen (om man nu kan sortera i sin egen hjärna). Nästa vecka är kaosets kaos för mig. På måndag börjar tentaskrivandet, jag har en tenta då mellan 9-13. Som jag pluggade på igår i nästan 7 timmar och dagen innan det typ lika länge. Så det känns som att den sitter. Jag hoppas det. På måndag är det ju dessutom min födelsedag, som jag kommer att få fira i tentasalen och sen hemma med mig själv. Sen på tisdag är det pluggdag, för på onsdag mellan 15-19 är det dags för nästa tenta. Det suger att den ligger så sent för jag hade gärna ägnat onsdag em åt att plugga på torsdagens tenta men så blir det ju inte då. Utan den får jag ägna mig åt i helgen istället. Sen har jag ett individuellt arbete som är på lika många poäng som en tenta som jag egentligen skulle lämnat in igår tänkte jag men jag orkade verkligen inte sätta mig med boendekostnadskalkylen när jag kom hem vid 20.45 i onsdags. Så jag ska fixa klart det också i helgen, det är inte så svårt. Så jag siktar på att lämna in det på måndag. Trots att det inte ska vara inne förren den 30 mars egentligen men då är ju jag inte hemma. 
 
Ni hör ju vilka glammiga dagar jag har framför mig. Sen på torsdag klockan 13.00 kan jag äntligen pusta ut. Trodde jag ja, men det kan jag inte. För jag ska tvätta, städa, och packa. Ska försöka få med mig mycket hem till Stockholm nu, allt för att underlätta flytten hem igen i sommar. Sen på fredag vid 09.20 går min buss som tar mig till flygplatsen och så är jag framme i Stockholm vid 12.30 ca. Då kommer jag att åka direkt till jobbet för att se vad de har för sig där. Träffa upp Linnea (som jag saknar henne nu) och så ska vi packa om våra väskor litegrann, säkra upp om någon skulle komma bort. Sen klockan 02.53 på natten kommer vår bil som ska ta oss till Arlanda. 06.30 lämnar vårat plan Arlandas terminal 2 och vi ser så mycket fram emot att komma iväg. 
 
Där har ni det, en del utav det som jag försöker råda bot på i min lille hjärna. Men nu hör jag mamas röst i min skalle "ha inte så höga krav på dig själv, du kan inte göra mer än ditt bästa" så jag försöker tänka på det och bara andas och tro på mig själv. Det är ju trots allt bara livet hörrni, och livet är det finaste vi har. 
 
Tack för mig hej. 

Sista rycket

2017-03-14 / 16:09:06 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Denna veckan är sista veckan innan tentaracet drar igång. Jag försöker verkligen preppa min skalle full med massa kunskaper nu, har suttit hemma idag och igår och fixat med lite grejer men imorgon och på torsdag blir det lite pluggstugehäng i skolan mellan 17-20. 
Vill mest bara att tiden ska gå nu, så att det blir semester. Är så less på den här jävla stan nu, jag vill bara komma hem och träffa mina nära och kära. Åka på semester och ladda mina batterier inför sista läsperioden. 
 
Kommer väl förmodligen vara tyst på den här lille blöggen fram tills dess att jag har skrivit alla mina tentor på torsdag nästa vecka och äntligen kan pusta ut. Eller, det kommer ju komma ett inlägg på måndag om att ni inte får glömma att säga grattis till mig på min 22th birthday! 
 
Taco hej. Vi hörs när jag har lite mindre på mina axlar <3 
 
 
 
 

Jaaaaaa!

2017-03-11 / 22:16:55 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Bästa Robin vann! Värdigt! 


Mellofinal

2017-03-11 / 19:22:03 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Ikväll är det dags för finalen i Melodifestivalen och jag måste verkligen säga att jag tycker att det är många bra som är med i år. De låtarna som har gått mest på min Spotify är...inga haha. Men jag tycker att Robin Bengtssons låt är riktigt bra. Sen tycker jag även att Nanos låt är väldigt bra. Men jag tror faktiskt att Jon Henrik kommer att vinna. Men mina hjärtröster kommer hamna hos Nano och Robin. 
 
Vi hörs väl på andra sidan, då vet vi. 

Nu är det slut, föralltid

2017-03-11 / 14:40:51 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag har precis suttit trollbunden vid the grand finale av The vampire diaries, denna fantastiska serie som jag har följt i 8 år. 8 säsonger är till ända och jag har grinat mig igenom exakt hela avsnittet. Jag kommer aldrig kunna förklara med ord hur mycket kärlek denna serien har gett mig. Man måste se den för att förstå. Den är så välgjord in i minsta detalj och jag får rysningar av att bara tänka på det. Har ni inte sett den så gör det, sen kan ni komma och säga att det är tönitigt att sitta och gråta ögonen ur sig till ett serieavsnitt. Men det är precis det jag har gjort och jag har redan påböjat säsong 1 igen för att se den från början. 
It's been an amazing journey, och jag är så glad att jag hoppade på detta vampyrtåget. 
 
 
 
 
 
 

12 sanningar

2017-03-10 / 15:42:15 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

1. Tre guilty pleasures? Sova riktigt länge på morgonen, äta lite godis till frukost, titta på Farmen. 

2. När grät du senast och varför? Alldeles nyss, för att livet sköljde över mig. 

3. När kan du vara dig själv till 100 %? När jag är hemma alldeles själv. 

4. Tre saker du avskyr? Spindlar, elaka människor och att vänta. 

5. Hur är/var du i skolan? I grundskolan och gymnasiet var jag väldigt lat men det gick väldigt bra ändå. Har en lässkalle. Nu på universitetet är det lite värre, nu måste jag ju ägna tid till att plugga. 

6. Vad blir du stressad av? Att ha höga krav på mig själv. Sen när det är stökigt, det ger mig stress. 

7. Hur tror du att andra uppfattar dig? Till en början som lite blyg och försiktig. Men väldigt glad, snäll och trevlig. 

8. Hur uppfattar du dig själv? Jag skulle vilja vara bästis med mig själv ibland, för jag tycker jag har bra syn på mycket saker. Sen kan jag vara riktigt less på mig själv också för jag övertänker precis allt. 

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam? Ha en muntlig presentation inför klassen, det är pina. 

10. Tre otippade saker om dig själv? Jag är en jävel på potatismos, jag kan aldrig låta disken stå mer än någon timme..jag kan inte komma på en tredje sak. Har inga dolda talanger. 

11. När känner du dig som vackrast? När jag är utomlands, är riktigt brun, bara har lite målade ögonbryn och några lätta kläder. 

12. Något du funderar mycket över? Livet i allmänhet. Just nu funderar jag mycket på vad som kommer hända när jag tar examen den 1 juni. Vad jag ska göra med mitt liv. Var vill jag bo? Var vill jag jobba? Jag vet inte. 


En ynka poängjävel

2017-03-09 / 21:20:48 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Nu är man bra less. KHK har spelat fantastiskt bra och vinner mot Örebro med 4-0 och då var allt som krävdes att SAIK skulle vinna mot Djurgården. Men det gör dom inte och just nu är jag bara förbannat ledsen. Jag hade verkligen (tillsammans med hela Karlskronas supporterklubb) sett fram emot en åttondelsfinal. FAN JÄVLA SKIT. 
Far åt pipsvängen både Djurgården och Skellefteå. 

Papper, far å flyg

2017-03-08 / 18:09:33 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hallå! 
Har suttit drunknad i papper hela dagen, har påbörjat vårat individuella arbete som ska vara klart till den 30e mars men eftersom jag inte är hemma då och har lite annat för mig nu kommande vecka så hoppas att jag kan bli klar imorgon. Men det är ju långt i från bara ett papper som ska skrivas ut. Jag vet inte hur många gånger jag har gjort om köpekontraktet för att jag krånglar till det för mig själv. Så imorgon får det bli lite mer uppstyrt och ska skriva ut efterhand som jag blir klar med papprena, ett efter ett. Men jag har kommit en bra bit på väg och är väl snart halvvägs. Då kan jag lägga allt fokus på tentapluggandet sen. Skönt det! 
 
Nu är det dags för middag men jag kan ju aldrig komma på vad jag ska äta till middag. Hopplöst fall. Men kanske att jag kommer på något inom en snart framtid så att jag kan få i något i min kurrande mage. 
Ska försöka komma i säng i tid ikväll så att jag kommer upp i tid imorgon och kan gå till skolan tidigt. Behöver nog hela dagen på mig imorgon om jag ska hinna bli helt klar och hinna hem till 18.30 när hockeytorsdag drar igång. 
 
 
 
 

Det är nu det gäller

2017-03-08 / 16:16:52 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Det var länge sen jag skrev ett riktigt nördigt hockeyinlägg så här kommer ett. Nu börjar det närma sig slutet och imorgon spelas sista omgången i SHL. Det är dock fortfarande många lag som verkligen har något att spela för, det avgörs in i det sista. Växjö har redan säkrat en serieseger, stort grattis! De är tätt följda av fyra lag som även de är klara för slutspel. Skellefteå däremot har Färjestad flåsandes i nacken och måste vinna sin match imorgon mot Djurgården, annars blir det bara en åttondelsfinal för dom (om inte Färjestad förlorar vill säga, men det kan de ju inte räkna med). Nere vid strecket om att få spela åttondelsfinal är det destå tightare. Karlskrona slåss mot Luleå och Djurgården om sista platserna och som det ser ut just nu så ligger KHK precis nedanför. Men det är som sagt inte förren imorgon som det kokta fläsket steks. 
Tisdagen den 7/3 slog Rögle Örebro med 5-1 och Luleå åkte på pisk med 6-0 mot HV. Alltså tolkar jag det som att Örebro har sett bättre dagar och inte heller kommer spela för att vinna mot KHK, de har inte heller något att spela om. De ligger 12a och så kommer det förbli. Rögle var heta på gröten och Luleå var det inte, men å andra sidan så har Luleå verkligen någonting att spela för imorgon och Rögle är ett lättare motstånd än var HV var. Rögle har inte heller något att spela för, de ligger på en inte så skön kvalplats. Skellefteå vill som tidigare nämnt inte släppa sin sjätteplats till Färjestad och kommer därför förhoppningsvis köra över Djurgården i morgondagens batalj. 
Karlskrona vinner mot Örebro och slutar på 68p.
Luleå vinner mot Rögle och slutar på 70p.
Djurgården förlorar mot Skellefteå och slutar på 68p men med en sämre målskillnad än var Karlskrona har och kommer därför under strecket. 
 
Där har ni den, spekulationen och förhoppningen. Ingen press Skellefteå men VINN FÖR I HELVETE! Gärna Rögle också för då kommer vi landa på en skön niondeplats. 
 
Om alla vi som har ett hjärta som är svart och oranget är nervösa....eh inte då. Det här fixar våra grabbar. Skojar, jag håller på att kissa ner mig varje gång jag tänker på att vi kan fixa en åttondelsfinal andra året som vi är i SHL. Det är maugiskt!
 
Hare hej! 
 
 

One day

2017-03-07 / 18:47:34 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

Richmond and Finch

2017-03-07 / 16:28:48 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Asså jag måste bara få slå ett slag för Richmond & Finchs vårkollektion. Den är ju amazing. Jag är egentligen inte någon person som gillar att ha skal på min telefon så mycket, då jag är en ganska "clean" person men inget slår Richmond & Finchs skal. Förut när jag hade min iPhone 6 så hade jag det gröna marmorskalet och det är nog det ända skal som jag har haft på min telefon i månader utan att tröttna. Men nya SS17 kollektionen är så fin, jag vill ha alla! Här är mina 3 absoluta favoriter. 
 
 
                 
 
 
     
 
 
 
 
 
 

Glad tisdag!

2017-03-07 / 12:43:27 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Här skiner solen precis som den har gjort konstant sen i fredags typ och det är så härligt! Jag kör på randigt idag, det var ju väldigt fint tycker jag. 
 
 

Aldrig vs Alltid

2017-03-06 / 19:27:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Vad skulle jag aldrig…

Äta? Inälvor, det tycker jag är riktigt nasty.  
Dricka? Whiskey, lite för rökigt för min smak. 
Skoja om? Beror helt på tillfälle och person man skojar med. 
Ha på kroppen? Klädesmässigt vet jag inte, men vill inte ha en spindel på min kropp. 
Vilja uppleva? Att någon i min närhet blir svårt sjuk.
Kunna arbeta med? Något som har med småkryp eller avlopp att göra. 
Säga nej till? Om en person skulle behöva min njure/benmärg/blod osv
Googla? Trypofobi, uuuussch.
Göra offentligt? Bajsa, inte ens på en offentlig toalett. 
Blogga om? Väldigt personliga saker, det är liksom min ensak. 

Vad hittar man alltid/ofta…

På ditt skrivbord? Flera anteckningsblock, pennor av olika slag, sudd, massa papper. 
Under din säng? Dammråttor, hårsnoddar, godispapper
I din jackficka? Läppbalsam, nycklar, busskort. 
Bakom din kylskåpsdörr? Vaniljyoghurt, ägg, ketchup, tomatpure, chilisås, citron, mjölk m.m. 
Vid sidan av ditt handfat? Ett ljus och en tvål. 
Högst upp i din bokhylla? Där ligger det massa sladdar och annat skit 
Längst ner i din tvättkorg? Trosor
Framför näsan på dig? Min dator
I dina tankar? Det vill ni inte ens veta, det är en salig blandning. Just nu mestadels pluggrejer


Söndag 5/3

2017-03-05 / 18:23:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Ytterligare en helg har passerat (chockerande) men jag är livrädd för tiden går så förbannat fort. Igår var det ingen vanlig dag utan min bästa väns födelsedag. Världens största grattis, jag vet att du hade en fantastisk dag <3 
 
Jag håller på att laga lite middag här hemma, idag blir det potatismos och fiskpinnar. MUMS! Jag har verkligen inget roligare att uppdatera er om för det känns som att jag knappt har hunnit tänka den här helgen. Jag har ju inte gjort någonting med ändå så har tiden bara swishat förbi. Farmen ikväll vid 20, ja jag vet jag kollar på Farmen. Har man väl börjat så kan man ju inte sluta. Det är illa. Sen blir det en söndagsfilm innan det är sovdags. Imorgon ska vi på intag, wiho! Jag är jättetaggad, det ska bli så kul! Först på en villa imorgon och sen på tisdag så ska vi på en bostadsrätt. Sen är det bara tentaplugg för hela slanten resten av veckan och veckan efter det. Sen är det tentor för hela slanten mellan den 20-23e och sen är det SEMESTER! Stockholm, jag kommer hem den 24e på en blixtvisit. Lika mycket som jag vill att denna tiden ska gå sakta vill jag att den ska gå fort. Jag måste verkligen lägga i en hård växel denna samt nästa vecka när det kommer till plugget. Men det känns bra. Jag är peppad. 
 
 

Pillow thoughts

2017-03-03 / 17:32:14 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

Ed <3

2017-03-03 / 14:54:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Ed Sheeran har idag släppt sitt nya album om det har ungått någon och jag har inte lyssnat på något annat än idag. Han har gjort det igen. Jag tycker att han gör så fantastiskt fin musik som är feelgood enda ut i fingerspetsarna. Jag behöver verkligen inte lyssna på house eller hiphop dygnet runt, jag älskar att bara mysa hemma till Ed.
 
En fredag med strålande sol, snö upp till midjan och Ed Sheeran i lurarna, det är gött de! Har precis kommit in efter en skön prommis på ca 3 km. Gick till skolan en sväng för att skriva ut lite papper som behövs nästa vecka. Men det var så skönt, solen riktigt värmde i ansiktet och snön är på riktigt upp till mina axlar på vissa ställen.
 
Jag kan faktiskt inte riktigt förstå att det redan är fredag igen, jag längtade ju så mycket till förra fredagen för att mamma skulle komma och nu har det redan gått en vecka. En vecka närmare semestern. Någon som har klurat ut när och var jag ska? Det blir så himla spännande. 
 
 
 

Hej Mars

2017-03-02 / 00:29:34 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Äntligen är det mars! Nu när jag pillar med detta inlägg är det ju faktiskt redan den 2a mars så jag är lite sen men vad gör det. Mars är ju en av mina absoluta favoritmånader. Jag älskar verkligen våren och hur mycket jag njuter av livet på våren. Solen värmer äntligen i ansiktet och man kan hänga in vinterjackan i garderoben (helst lite för tidigt). Mars 2017, come at me! 22 barre och en solsemester som kommer att slå det mesta. 
 
 

24

2017-03-01 / 13:19:54 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

Jag är tillbaka

2017-03-01 / 13:17:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej! Här har det varkligen inte varit mycket aktivitet på ett par dagar men som ni vet så har mamma varit här i helgen och därför har jag inte alls uppdaterat något. Jag tänkte att jag skulle ge er lite av en resume på helgen nu. 
Mamma kom i fredags, tidigt och då började vi med att åka och handla. Vi handlade lite allt möjligt som vi kunde tänkas behöva i helgen, lite mat och annat gott. Sen åkte vi hem för att piffa till oss lite innan vi käkade middag på Clarions restaurang, Kitchen and Table på kvällen. Deras burgare är fantastisk, rekommenderas starkt! 
 
                      
 
På lördagen så gav vi oss ut ganska tidigt på en härlig promenad i det fina vädret, men det var jobbigt som fan. Snön var inte direkt promenadvänlig. Men det var jättemysigt och det kändes så bra att känna solens strålar i ansiktet. 
 
               
 
    
 
Efter promenaden så tog vi det lite lugnt en stund med lite te och smoothie innan vi begav oss ut till bastun för lite häng. Riktigt skönt när man är mör efter en promenad att bara chilla i bastun. Sen kl 16 så var det hockey för hela slanten. Luleå åkte på torsk mot KHK och ingen blev lyckligare än jag. Sen var det söndag och vi begav oss in till stan för att ta en promenad på isen, tillsammans med resten av Luleås invånare. Men det gjorde inte så mycket. Sen skulle vi handla lite mer, jag behövde springa på apotektet. Det blev måndag och vi mest bara väntade ut tiden, det var så tungt. Vi körde lite tvätt och städade av litegrann. Sen skulle mamma till bussen och hade nästan list att köra en kniv i bussens däck så mamma inte skulle komma iväg. Det var så jobbigt. Det är fortfarande jobbigt. Även om det är rena drömmen att bo ensam så är det inte rena drömmen att bo här ensam. Jag vill ha min familj en buss/tågsträcka bort och inte en flygsträcka bort. Det suger. LULEÅ JAG VILL INTE BO I DIG LÄNGRE! 
 
Sen igår så var jag i skolan hela dagen. Vi hade en föreläsning i retorik med någon farbror. Det var stundvis väldigt bra och stundvis lite väl mycket. Idag tänker jag att jag bara ska ta det lugnt och försöka plugga litegrann. Just nu tittar jag på Skid-VM och håller tummarna för de svenska herrarna men det verkar ju gå sådär. 
 
Vi hörs! :) 
 
 
 
 
 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0