Aj miss ju <3

2017-02-23 / 22:29:27 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Gossegubben. Saknar ju honom så jag får lite ont i hjärtat! 



Tvättorsdag

2017-02-23 / 15:47:16 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej! Jag ska snart gå ut i tvättstugan igen och fixa med sista maskinen. Tycker om att köra en maskin ganska ofta så att jag aldrig har en jättehög som ligger och väntar. Här snöar det för fullt och gjorde hela dagen igår och ska göra hela dagen imorgon, sen ska det bli väldigt int väder resten av helgen. Vilket passar perfekt då jag har många promenader inplanerade. 
 
Annars då? Nä asså, jag försöker plugga så mycket jag bara kan. Igår satt jag i 6 timmar ca i skolan och pluggade faktiskt väldigt bra. Men den här helgen när mamma kommer så får skolböckerna ligga på hyllan. Snart dags för lite middag innan det är hockeytorsdag. Bästa dagen är ju hockeytorsdag! Karlskrona tar sig an Färjestad och de har spelat väldigt bra mot dem senaste 3 matcherna så jag hoppas att de skärper till sig ikväll och river av en jävla match. Men först, middag och Skid-VM..och tvätten. Hejsvejs. 
 
 

Detta är kärlek

2017-02-22 / 00:38:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Blackbugs, tillsammans är det möjligt. Tillsammans är vi starka! We stand together. 

 
 

eh hehe

2017-02-21 / 21:48:55 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

21/2

2017-02-21 / 21:48:39 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej! Hur är läget? Med mig är det bara bra. Dagarna rullar på och jag försöker att ägna stora delar åt att plugga. Förstår ni att snart är det mars och då är det bara 3 månader kvar av min universitetsutbildning. Det förstår inte jag. 2017 är verkligen ett år av förväntningar, förhoppningar, fantastiska upplevelser och liten gnutta skräck. Det är liksom med skräckblandad förtjusning för att det är nu som jag ska på riktigt ut i en värld som jag är helt ovan i och bara stå på egna ben. Ena sekunden så kan jag verkligen inte berga mig medan nästa sekund så vill jag kanske bara plugga resten av livet för det är ju ändå ganska bekvämt. 
 
Imorgon ska jag vara i skolan runt 10 tänker jag för att nöta lite bokföring. Det är de kurserna som jag kommer sakna minst och som jag tycker har varit jävligast. Ska skriva den tentan på min födelsedag, det ni! Inte alla som får festa till sin födelsedag på det viset. Grattis på 22årsdagen här får du en tenta i extern redovisning upptryckt i nyllet. 
 
Nog om plugget, på fredag kommer ju mammsi. Så det blir garanterat en pluggfri helg med bara massa göttning. Bastu, ispromenaden, mello, hockey. Längtar! 
 
 
 
 
 
 

18/2

2017-02-18 / 13:46:35 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Städlördag här hos mig. Jag har börjat helgen med att skura ordentligt överallt, dammat och till och med tvättat mina sminkpenslar. Skönt att börja helgen ren, haha! 
 
Sitter och kollar litegrann på damernas slalom, jag tycker det är ganska roligt faktiskt. Speciellt när det går så bra för svenskorna. Nu är det dags för Frida H och än så länge så är skyltarna gröna, heja heja! YES, hon kom ner med en grön skylt. Sämst 5a om jag har fattat det rätt. Kul! Kvällen blir lugn, först hockey vid 19 och sen är det Mellokväll. Mys! 
 
 

Inspiration

2017-02-17 / 15:41:55 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 
 
 
 

Friyay 17/2

2017-02-17 / 15:40:45 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Grattis på namnsdagen till mig! Och alla andra som heter Alexandra eller Sandra. Har grattat en av mina absolut bästa vänner på namnsdagen idag. Love u big time! 
 
Det är fredag hörrni och dags att slå klackarna i taket, inte för min del då. Jag har varit ute på en prommis i det fantastiska vädret och ska snart hoppa in i duschen. Sen är det dags för lite middag innan hockeyfredagen börjar. Idag är det bra en vecka kvar tills mamma kommer och hälsar på och jag har aldrig hoppats på att en vecka ska gå så fort som nästa. Jag vill att hon ska komma nununu. Har massa härliga planer för nästa helg och hoppas verkligen att vädret är på vår sida. 
 
 
 

Torsdag..

2017-02-16 / 14:27:33 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er! 
Den här dagen har börjat riktigt jobbigt men jag orkat inte gå in på vad som hände. Jag vaknade ändå på ganska bra humör och har varit på bra humör senaste veckorna men nu är det lite som att det har vänt igen. Jag ska bara försöka att inte se så negativt på det, sansa min hjärna och ta mig igenom denna torsdag. Jag ska plugga litegrann och sen ta en lång dusch. 
Slå på en film och äta lite glass kanske, det verkar väl som en bra eftermiddag. Jag vill ju ändå bara att den här dagen ska ta slut. Idag önskar jag mer än allt att Mcdonalds hade utkörning haha! 
 
Hadehej. 

Glad hjärtedag!

2017-02-14 / 17:46:15 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

...tungt

2017-02-14 / 17:43:27 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Från att ha delat livet till att inte vara någon. Någon som är bortglömd och inte alls längre spelar någon roll. Jag vill spela roll, jag vill spela stor roll. 

Dagens veggie

2017-02-11 / 18:23:54 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Jag har gjort en currygryta men istället för att ha i kyckling så har jag som 99 procentig vegetarian valt quornbitar. Det blir mycket godare tycker jag då jag inte gillar när kycklingen smakar för mycket kyckling vilket det ofta har en tendens att göra. Sen i med lite broccoli och voilà! Mums! (Jag åt inte ur matlådan, den ska ner i frysen men min tallrik såg för slafsig ut för att bli fotograferad 🙈



Världens bästa <3

2017-02-11 / 01:55:22 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Om vi har spenderat mycket tid i telefon idag. Ehm, ibland behövs det. 


JAG DÖÖÖÖÖR

2017-02-10 / 01:06:14 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag har sett det här klippet jag vet inte hur många gånger och jag skrattar så jag gråter varje gång. Bästa William! 
 

Ge mig sol

2017-02-09 / 16:31:39 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

.

2017-02-09 / 10:47:56 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

Telefonmöte check

2017-02-09 / 10:34:48 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Det gick ju bra det där, jag ringde imorse vis strax efter 08 och vi pratade väl i en kvart kanske. Han bekräftade mest det som jag redan hade skrivit och det var skönt att få en källa på det, så jag inte är helt ute och cyklar. 
 
Idag i Luleå är det förbannat kallt och jag ska snart hoppa in i duschen och fräscha till mig lite inför dagens bravader. Är verkligen inte alls taggad på att lämna sängen idag, känner mig riktigt trött men måste man så måste man. Over and out for now. 
 
 

Telefonrädsla?

2017-02-08 / 17:15:24 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Kanske att jag havar valt fel yrke då tänker ni eftersom jag kommer spendera många timmar med headset i mina öron pratandes med personer som jag inte har någon aning om vilka de är. Jag är lite obekväm när det kommer till att prata i telefon med okända personen men det tror jag att varenda människa kan kryssa i på att det är. Det är säkert en vanesak som blir bättre med tiden. Anledningen till att jag kom in på detta ämnet var för att jag fick svar från en av personerna som jag har mailat ang mitt skolarbete och han bad mig ringa. Jag ska alltså ringa en VD för ett ganska stort bostadsföretag imorgon. Tänk om han tycker att jag är konstig? Osmart? Han ville ha ett förtydligande gällande mina frågor och de var så lätta de bara kunde bli, jag har ju bara tagit de från de punkter som ska vara med i uppgiften. Jag kan inte förklara bättre för jag vet inte vad Helena vill (inte min favoritlärare om man säger så) men jag får väl göra mitt bästa. Det är ju alltid lite lättare att prata. Så klockan är ställd på 07.00, kommer inte ens ihåg när jag var uppe så tidigt sist. Wish me luck! HJÄLP. 
 
 

NYC

2017-02-08 / 14:49:23 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 

Onsdag 8/2

2017-02-08 / 14:15:06 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Februari på riktigt stormar fram och jag hänger inte med. Jag är nog inte riktigt med på att Januari är slut och det är redan mer än en vecka in i Februari. Hold it, stop it. Jag försöker vara duktig nu och ägna mycket tid till pluggande. Jag har börjat min förmiddag med att maila lite till diverse människor för att försöka få hjälp med lite frågor ang hyreshusenheter. Hoppas på att få svar senare i em så jag kan sammanställa mitt lilla projekt, möta upp min grupp och sätta ihop skiten. Det är ett väldigt litet grupparbete så det blir nog bra.
 
Sen måååste jag ta mig i kragen och åka och köpa ett nytt block. Jag har inga kvar, alla är helt sönderklottrade. Jag skulle behöva ett lite större med flikar till mina sista projekt som förhoppningsvis avslutas i april. När jag gick i gymnasiet så lovade jag mig att aldrig mer köpa ett sådant block för det vägde bly att konka runt på, men nu tänker jag att jag ska försöka plugga alla dessa kurser samtidigt och då är det lättast att ha allt samlat på ett och samma ställe. Istället för att köpa flera nya block så ska jag köpa ett stort. Så jag ska komma iväg och göra det. Imorgon får det nog bli, det är ju ett jävla projekt att ta sig hemifrån mig till Ica Maxi. 
 
Vad nu då? Sitter ju bara och väntar på att de ska svara mig på mina mail. Hade så gärna velat gå ut och promenera en sväng men det är så trist när solen går ner redan nu och när det är så kallt så att benen är påväg att gå av i varje steg. -14 grader visar den men att det känns som -18 och det kan jag hålla med om. Jag vill bara ha barmark och promenadväder. NU! 
 
 
 
 

Goddag tisdag

2017-02-07 / 12:13:07 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej! Jag vaknade imose av att solen verkligen sken in i min lilla lägenhet. Alltid härligt att vakna upp till fint väder. Nu ska jag ta mitt pick och pack och knata iväg till skolan för att räkna boendekakyler. Snark! Men det är skäkert nödvändigt. Ska passa på och gå nu medans solen faktiskt strålar, en får ju ta vara på det lilla. Tänkte nog sitta kvar i skolan till ganska sent i em, ska försöka bli klar med grupparbetet som ska redovisas på tisdag nästa vecka.
Alltid skönt att sitta i skolan och plugga för det är så mycket lättare att faktiskt göra det en ska då.
 
 
 

GO PATRIOTS!

2017-02-06 / 18:40:25 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Förresten, såg ni Superbowl inatt eller? Vilken match! När det stod 21-3 till Falcons var jag helt övertygad om att det var kört. Tom Brady var helt ute och cyklade med sina kast ett tag och jag tänkte att nu är det läge att stänga av och sova. Sen vaknar jag till att PATRIOTS VANN?! De har alltså sista kvarten lyckats göra en helvändning och Tompa fick lyfta bucklan för 5e gången. Stort grattis! 
Sen var ju Lady Gagas halftime show helt amazing. Inget slår den från förra året när Coldplay upträdde tillsammans med Queen B och Bruno Mars. Men hon gjorde det så jävla bra! 
 
 

Ge mig en semla

2017-02-06 / 18:36:14 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Måndagen är förbi och jag har varit iväg och uträttat lite ärenden. Köpte lite nya tallrikar, på Rusta hade de 4-pack för 20 kr. Det tyckte jag var ett alldeles perfekt pris haha! Håller på att springer lite i tvättstugan nu med, det är mysigt tycker jag. Jag älskar när saker är nytvättade och luktar gott. Borde ta tag i att laga lite middag också men har redan tröttnat på det, det är så förbenat tråkigt att laga mat till sig själv. Men något blir det väl. 
 
Hörrni, hur sugen är man inte så semla typ varje dag. Jag har faktiskt inte ätit någon än, men det är väl inte semmeldagen förren senare i månaden. 28e för att vara exakt. Då får jag väl unna mig en då, ska ju ändå sitta på räknestuga från kl 8.15 på morgonen. Hoppas det finns så man kan köpa utan kardemumma för det är ju en av de värsta kryddorna. 
 
Jaja, mot köket. Vi hörrrrrrsss! 

Pelle <3

2017-02-05 / 23:25:09 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Idag nåddes alla vi med ett hjärta som är svart och oranget att vår coach har fått lämna med omedlebar verkan. Jag tycker att det är extremt tråkigt, hjärtemässigt. Han har varit en så enomt viktig person för Karlskrona hockeyklubb. Vi gick bannemej upp i SHL tillsammans! Jag vill verkligen från botten av mitt hjärta tacka å mina och hela stauns vägnar för ett fantastiskt arbete. Vi kommer sakna dig, Pelle. Fortsätt sprida din enorma glädje. All lycka till dig i framtiden var du nu än kommer att ägna dina dagar. Glöm oss inte, för vi kommer aldrig glömma dig! Det är vi som är KHK! 
 
 
http://www.shl.se/artikel/qqg3ainrx-403dd/valkomna-till-shl-karlskrona-hk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It's gotta be you

2017-02-05 / 22:42:34 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

I hear a million voices in my head
Telling me things I should have said
I don't know why I let you go
Oh, I learned the hard way
Tell me it's not to late

Now my arms are open wide
They're hanging forever there
Waiting forever for you


Åh va skönt

2017-02-05 / 02:11:52 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Jag har klarat ytterligare 2 tentor och nu är det bara att lägga i sista växeln så kanske jag innan våren övergår till sommar bara har en tenta kvar. Jag blir så himla glad hörni! Det är så extremt skönt att bara bocka av det tuffa som har varit. Heja mig, nu kör vi! 


 


Linnea <3

2017-02-05 / 00:26:26 / Permalink / Musik / Trackbacks ()

<333

2017-02-05 / 00:07:46 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 
 

Det är lördag vänner

2017-02-04 / 16:16:11 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej! Jag vet inte riktigt var min lördag tog vägen. Den här dagen har gått så himla fort och jag har inte gjort någonting vettigt överhuvudtaget förutom att ha städat av ordentligt. Sitter i detta nu och kollar på Bandy-VM (?). Jag fattar verkligen inte sporten bandy, det är en maximal plan, en minimal boll och ett maximalt mål. Banan är verkligen enorm och den lillelille bollen. Men det finns väl en charm i det också, Sverige leder med 2-0. Hejaheja! 
 
Dags att slå på Cmore för Hockeylördag och 18.30 väntar KHK-VLH. Har en vag aning om storpisk men vad gör det när hjärtat ändå brinner så starkt för ett lag. 
 
Har blivit ganska bra på det här med att blogga igen. Tycker ju att det är himla roligt. Ska börja med lite inspobilder och sånt igen med. Men har insett att jag är ju sämst på att katergorisera mina inlägg så allt bara hamnar under allmänt, ska försöka bättra mig på den fronten också. 
Nu som sagt hockeylördag! Hejhej. 
 
 
Foto: Magnus Lejhall 
 
 
 

Heja Expressen

2017-02-04 / 00:52:10 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Jag är väl en av många som får upp artiklar från Expressen i mitt flöde på Facebook och jag måste säga att jag aldrig har sett så mycket goja på ett och samma ställe. Det är de mest meningslösa artiklar som någonsin skapats. Den om hon som började skaka pannkakssmeten i mjölkförpackningen. Glenn Hysén som uttalar sig om Ingemar Bergmans filmer. Butikschefen Stefan tipsar om hur du ska titta efter vad folk har i korgarna och inte efter hur många det är i en kö. Visst, det finns säkert mycket bra saker också men kom igen. Nyss avbröt jag mitt scrollande för att jag fick upp denna artikel.


Rickard, mitt tips till dig. Skaffa en annan hobby! 





Dagens veggie

2017-02-03 / 17:30:42 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Falafeltaco. Frågan är bara hur jag får ihop den 


Om man ändå hade den turen

2017-02-03 / 13:51:45 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag har ingen direkt bucketlist med saker som jag väldigt gärna vill göra, men något som jag har tänkt mycket på senaste tiden (då jag följer mycket bloggare som reser mycket) är att jag såå gärna skulle vilja flyga businessclass. Jag har sett på senare tid nu att det är en del som blir uppgraderade när de kommer till gaten, förmodligen för att de överbokar planet och hoppas på att någon inte ska med och att alla därför får plats men i vissa fall så icke. När jag och Linnea åkte hem från Italien så fick hon som stod före oss i kön en uppgradering. Men då från Sas GO till Sas Plus, vilket abslout kan kvitta då det är exakt likadana säten. Tror att man får en macka eller lite mat som förmån, men ska man bara flyga 3-4 timmar så kan det ju kvitta. Men inom en snar framtid så ska jag flyga ganska långt och tänk om de bara "Vi har fått uppgradera dig till Business". EH JA TACK! Då skulle man ju kunna sova som en liten prinsessa på planet. Men det känns som att det är vanligare om man reser ensam. 
 
Men mitt mål i framtiden är att när jag ska resa så ska jag ha sparat så mycket pengar så att jag ska kunna unna mig att flyga business. Dröm! 
 
 
 
 

Moana/Vaiana

2017-02-02 / 15:00:49 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Känns lite knasigt att ha sett en film redan som inte har biopremiär i Sverige förren imorgon. Men den finns ju att se på internet så då är det väl bara att titta. Hur var den då? Jag tyckte den var himla konstig. Fattar typ inte riktigt. 
 
 
Men jag är lite trög i skallen idag. Har egentligen två lektioner idag men jag ligger hemma under täcket med migrän, återigen. Jag måste söka upp läkaren igen och försöka få något för det här. Det är inte alls kul. Varvar illamående med en huvudvärk som känns som att den ska slå hål på skallen och minsta lilla ögonröresle ilar i hela hjärnan. Men nu två migräntabletter senare känns det okej. Hade ont redan igår, men som vanligt så tänker jag att det ska gå över. Somnade redan strax efter 21 och vaknade vid 08 imorse av att det bultade i hela kroppen av huvudvärken. Skulle bara ha tagit en tablett innan jag gick och la mig så kanske jag hade sluppit det idag. Menmen, någongång kanske jag lär mig. Har läst på litegrann om den migränen (hormonell) som jag lider av och ska prova med naproxen och magnesium nästa gång. Eller att läkaren kanske kan skriva ut Naramig till mig. Vi får se. Sjukt att migräntabletter ska vara så förbannat dyrt. Har provat Eeze men de funkade inte alls. Håller tummarna för Naproxen. 
 
Men nog om det. Ska försöka peta i mig lite mat och vila innan hockeyn börjar. 

Mamma kommer!

2017-02-01 / 13:23:21 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er! Jag har jättelänge velat att någon i min familj ska komma och hälsa på mig i ensamheten här uppe och jag har väl mer eller mindre tvingat mamma att komma hit och nu ska hon göra det. Jag blir så himla glad. Så nu måste jag åka och köpa lite saker som hon kan äta. 
Ska köpa lite bröd, pasta och annat som är glutenfritt. Sen måste jag köpa en luftmadrass så mamma inte behöver sova på golvet. Det kommer bli så mysigt! Bara chilla och kolla på Mello, laga mat, hänga. Hoppas verkligen på fint väder så vi kan ta ispromenaden. Den är jättemysig när det är fint väder! 
 
Nu har jag verkligen något att se fram emot. 

1th

2017-02-01 / 02:37:07 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

För sista gången

2017-02-01 / 02:29:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Som vanligt innan jag ska sova så låg jag och slösurfade runt och just igår på Instagram och ramlade över ett konto som tillhörde Linn Strelin. Jag blev så tagen av hennes helt underbart fina "gula" häst och hennes fina bilder. Från hennes instagram så låg jag och läste lite i hennes blogg och tyckte att den var riktigt intressant. Efter en liten stunds bläddrande så läste jag hennes inlägg om Jerringpriset. Jag tyckte att hon hade formulerat sig så himla bra så jag kommer att citera hennes inlägg. Kika in hennes blogg för fantastiska bilder på henne och hennes dunderfina pållis. http://ztreliin.se
 
"Återigen tar en ryttare hem folkets pris – Jerringpriset. Och återigen blir resultatet ifrågasatt och ridsporten, alltså inte bara Peder, får utstå kränkningar, påhopp och mobbing på sociala medier. Det är skamligt. Skamligt att utomstående personer som inte är insatta i ridsporten ska bete sig så osportsligt. Avskaffa Jerringpriset, för det är antagligen inte folkets pris längre. Tydligen ska det priset gå till den med flest medaljer, och jag som trodde att Svenska Dagbladets Bragdmedalj var till för det. Ironiskt, eller hur? Hur definierar man prestation förresten? Antal vinster? Eller svårigheten i sporten i sig?

För mig är alla de nominerade värdiga vinnare. De har presterat fantastiskt bra och lyft sin sport. Men priset gick till den som satt störst spår i hjärtat på svenska folket, för ja, vi hästmänniskor är en del av svenska folket. Tänka sig? Att oinsatta människor sedan ska hålla på och jämföra sporter med varandra, för att få det att framstå som den andra nominerade skulle vara mer värd vinsten än den andra, det är så okunnigt så det finns inte! För sporterna GÅR INTE att jämföra med varandra. Ridsport går inte att jämföra med simning, exempelvis. Ridsporten går inte att jämföra med någon OS-gren alls, egentligen. För alla andra atleter behöver ”bara” hålla koll på sig själva och se till så att man själva kan prestera till 100% när det väl gäller. Men för oss ryttare, speciellt Peder, så krävs det att inte bara att du har 100% koll på dig själv, utan du måste också ha 110% koll på din tävlingskompanjon, det vill säga hästen. Ett djur, alltså en individ som inte talar samma språk som du, som har helt andra instinkter än du och som kräver massvis med noggrant jobb kring. Det är en otroligt sårbar kontakt och går något fel – då går det bokstavligt talat åt helvete.

”Hästen borde få priset”
Jag tror att de flesta som rör sig på sociala medier har, efter i går, sett påståendet här ovan. Och ja, det stämmer till viss del. Peder sa det själv, han delar priset med Allan. Men något jag inte förstår, det är att när Zlatan vann Jerringpriset år 2007, då var det ingen som ifrågasatte hans vinst, trots att han spelar i ett lag som innehåller ett tvåsiffrigt antal spelare. Han hade alltså inte bara en kompanjon som Peder har, utan han hade flera stycken… Ändå prisades han, och inte de andra. Och han blev titulerad ”Kung” i sociala medier. Visst är det spännande?

Är man inte insatt i en sport, då ska man inte uttala sig om vem som är värd segern mest. Jag skulle inte ha samvete eller mage till att trycka ner Sara och simningen om hon hade vunnit. Det är för mig helt absurt. Och återigen extremt osportsligt. Men självklart är jag extra glad över att Peder vann, för han representerade min sport och gjorde en fantastisk insatt i OS då han var den ENDA felfria i alla omgångar. Och det är inte bara en härlig vinst för Peder, utan också ett framsteg för ridsporten. Man kunde se idrottsmänniskor i publiken som himlade med ögonen när vinnaren av Jerringpriset presenterades, och bara det visar hur lång bit vi har kvar att vandra innan vi får nöja oss. Vi vill och bör bli accepterade för de atleter vi är. För ridsporten är en fysisk, men också en psykiskt krävande sport. Ibland också hjärtkrossande eftersom hästen inte bara blir en kompanjon i tävlingssammanhang, utan också en livskamrat.

Jag föreslår att Jerringpriset läggs ner. För om det ska gå ut på vem som vunnit flest medaljer så behövs ingen röstning genom svenska folket, då säger det sig självt – klart och tydligt. Men ska det fortsätta, då hoppas jag att de som väljer att kolla på galan accepterar vinnaren – vem det än blir. För att säga att någon ”inte är värdig vinsten”, när hela grejen går ut på att svenska folket ska välja, då är man inte tillräckligt sportslig för att uttrycka sig eller kolla på Jerringpriset överhuvudtaget. Punkt.

Och till er som forfarande inte tycker att ridsport är någon märkvärdig sport i sig. Ni är jättevälkomna till mig! Oprah står till förfogande och hon kommer med glädje visa hur det står till min din kondition, dina muskler, din koordinationsförmåga och din känsla för samspel. Hon kommer även testa din balans när ni styr upp mot ett hinder. Ni får komma och testa mot att jag får filma in allt och lägga ut det på bloggen.

Alla var värdiga vinnare - grymma prestationer. Men grattis Peder, du och Allan vann folkets hjärta!"

 

Så nu har jag tagit upp det en sista gång och ska släppa det - fram tills dess att om några år när det eventuellt kommer att landa i en ryttares händer återigen. Om inte Jerringpriset hinner avskaffas innan dess, för att rätt idrottare inte vann folkets pris. 

 

 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0