Lagom kul

2015-11-30 / 16:27:20 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Min mobil har strulat nu på eftermiddagen och jag har inte kommit åt någon av mina sociala medier. Facebook berättade för mig att någon har fösökt logga in på mitt konto i närehten av Sundbyberg och vad jag vet så har jag inte varit där i krokarna idag. Känns ju sådär att någon försöker komma åt mig. Eller vad den nu vill. Men nu så är alla lösenord bytta så jag hoppas att jag får ha min grejer ifred. Vill man veta något om mig kan man ju alltid fråga liksom. Man behöver inte hacka mina sociala medier. Fy! 

En perfekt lördag

2015-11-29 / 08:49:25 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Godmorgon! Jag har precis vaknat. Var tvungen att ställa klockan idag för vi ska iväg på fitnessgalan om en stund. 

Igår var jag på bio med Linnéa. Vi såg sista delen av Hungerspelen. Jävligt överskattad trilogi egentligen. Inte alls min typ av film. Men den var helt okej ändå. Man ville ju se hur allting skulle sluta. Efter bion så tog vi ett glas vin och bara satt och pratade. Sen var jag hemma inatt runt 02 någongång. En riktigt bra kväll med andra ord. 





Det är bannemej en ära

2015-11-26 / 22:57:42 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Att få ha dig som min kollega. Som en virvelvind dansade du in i mitt liv och nu släpper jag dig aldrig. Världens bästa är du! 




Imponerande

2015-11-25 / 21:16:09 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()



En månad kvar till julafton

2015-11-24 / 22:11:55 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
1. Pepparkakor eller lussebullar? Inget helst, är väl inget megafan av något av det. 
2. Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar! 
3. Ischoklad eller marsipan? Absolut inget. uscha! 
4. Köttbullar eller prinskorvar? Morfars köttbullar var de bästa! Men köttbullar alltså! 
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka, helst den 23e som en kvällsmacka. 
6. Lax eller sill? Lax! Fy för sill. 
7. Sylta eller pastej? Urk, inget! 
8. Paradis eller Aladdin? Äh..vad är skillnaden? 
9. Revbensspjäll eller Jansons? Revben!! Mums. 
10. Glögg eller julmust? Julmust, gillar inte alls glögg. 
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad, yum. 
12. Ris a la Malta eller gröt? Gillar inte, hehe
13. Hemma eller borta? Helst hemma. 
14. Utomlands eller Sverige? Det tror jag inte spelar mig så stor roll. 
15. Ge eller få? Både och. 
16. Mysteriet på greveholm eller Sunes jul? Greveholm alla dagar i veckan! Bästa kalendern någonsin. 
17. Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender är ett måste! 
18. Plastgran eller äkta? Äkta annars kan det vara. 
19. Arne weise eller Ernst? Men båda. Fast med Ernst. 
20. När vill du att första snön ska falla? Helst i mitten på december. 
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Vi bor i Sverige hallå.
22. När är det dags att pynta? Nu! Det är ju första advent i helgen
23. Kan du komma på något negativt med julen? Jobbigt att plocka ner allt pynt igen och äta julmat i tre veckor efter julen är över. 
24. Favoritjulfilm? Love actually! 
25. Favoritjulkalender? Mysteriet på Greveholm såklart! 
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Nej, det räcker gott och väl. 
27. När öppnar du dina julklappar? Några på morgonen på julafton, de som ligger i strumpan. Sen är vi har samlats allihopa och ätit god mat och sett Kalle. Sen har jag ofta två jular, en med mamma och en med pappa. 
28. Favoritjuldoft? Pepparkaka och Clementin. 
29. Vad framkallar mest julstämning? Julbaket och julpyntningen med hög julmusik! 
30. Vad är viktigast med julen? Att man har det bra med de man älskar mest. 
 
 
 
 
 
 

Torsk på G-star

2015-11-22 / 12:36:49 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()


Best money ever spent. Jag älskar verkligen G-stars jeans och kläder överlag. Både på killar och tjejer. Kör på vinterjackan jag köpte där förra året i år igen och förmodligen många kommande vintrar också. Jeansen är oslagbara. Kvalitén är grym! Dock måste jag vänja mig mer vid låg midja. Ville bara hylla G-star litegrann! 

Inspiration

2015-11-21 / 13:31:07 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej Lördag

2015-11-21 / 12:29:44 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Äntligen är det lördag! Jag har längtat sen i tisdags ungefär. Gissa om jag ska dricka bubbel ikväll?! Det ska jag. Ska träffa en tjejkompis och bara snacka skit och dricka både bubbel och rött, vilken lyxig kväll! 
 
Vaknade vid 7.10 imorse och hade panik över att min klocka inte hade ringt, det tog mig påriktigt 5 minuter att inse att det var lördag. Var tvungen att dubbelkolla telefonen flera gånger innan jag insåg att jag inte behövde stressa iväg. Skönt att det är lördag och att man får komma ner i varv litegrann. Det är det jag behöver. Det har varit fartfyllda dagar på jobbet och allt är inte så lätt som man tror. Det är mycket svårare att jobba på småbarnssidan än vad det är att vara med de stora. Det är svårare att komma på aktiviteter till de små. Men ser fram emot kommande vecka för nu är det officiellt okej att börja julpyssla. Mysigt ju! 
 
Dags att hoppa in i duschen och fräscha till sig litegrann. Hörs!  
 
 

KHK och kvällsfika

2015-11-18 / 19:40:15 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()



Har karman vänt nu?

2015-11-16 / 23:16:51 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Kan det vara så att om man tar ett rätt beslut så följer flera med det? Jag tror på det just nu i alla fall. Jag valde ju att ta ett studieuppehåll på ett år för att jag verkligen behövde det. Jag behöver lära mig att lyssna mer på mig själv och inte leva i 190 konstant. Har jobbat nu varje dag sen två veckor tillbaka och trivts som handen i handsken. Visst har det varit vissa dagar då man bara velat skjuta sig själv pga att vi är lite dåligt med personal och därmed blir det vrålstressigt. Men jag kan inte låta bli att se charmen i det ändå. Idag fick jag frågan om jag ville kliva på ett 75-100% vik till nästa termin och ingen blev gladare än jag. Kände mig lite smickrad faktiskt. Det är ju alldeles perfekt och precis vad jag behövde just nu. 
 
Var ju på en annan intervju förra veckan och tror faktiskt att jag fick det jobbet också, hon hade ringt mig i fredags med kunde ju inte svara då, jag har aldrig telefonen med mig på arbetstid. Sen har jag dragit mig för att ringa tillbaka och idag kom meningen med det. 
 
Är det nu man ska tro att allting har en mening och att det faktiskt alltid blir bra i slutändan bara man har lite tålamod och tro på sig själv? Kanske det. 
 
 

Jag längtar!

2015-11-15 / 22:49:55 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Det har ju äntligen börjat med julmuggar på både Starbucks och på Espresso House. Måste dock säga att Espresso houses brukar vara lite roligare. Deras förra året var riktigt fina. Men i år är de bådas ganska lika. Intressant ämne va? Haha, men det är ju mycket roligare att dricka i en fin mugg. Samt att det är så mysigt nu när julen lurar runt hörnet. Hoppas att snön kommer snart och att det blir en kall vinter med pudersnö. 
 

 
 
 
 

Vårt vardagsrum

2015-11-15 / 17:59:03 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Med färger i vitt, svart, grått och babyrosa. Så himla fint. Bara en matta och tavlor som fattas. 

Bra kväll igår

2015-11-15 / 13:50:29 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Alltid lika kul att samla alla och bara hänga.




Nu var det länge sen

2015-11-14 / 11:22:50 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er! Hur är läget denna lördag? Jag känner mig för första gången på väldigt läge utvilad. Idag är det lite festigheter på Vallavägen eftersom min älskade bästa mamma och min älskade bästa lillebror fyller år idag. Ser fram emot det väldigt mycket. 
 
Det har arit väldigt tyst här då jag inte har något att uppdatera om. Jag jobbar, jobbar och jobbar lite till. Det är långa dagar. Kul men påfrestande när man inte är van. 
 
Nu ska jag se vad som behövs göras i köket innan jag hoppar in i duschen. Ha det bra så hörs vi. Jag ska ändå försöka bli bättre på att uppdatera litegrann fast jag inte gör någonting. 
 
 

Godnatt

2015-11-02 / 00:27:59 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Slut som artist för den här helgen. Jag är verkligen helt slut. Vaknade vid 8 i lördags morse och kunde inte somna om, fixade frukost och njöt framför Nyhetsmorgon. Sen bar det av mot Tele2 arena där Djurgården tog emot Sundsvall. Fotboll är ju ganska tråkigt ändå men satt på röven hela matchen. Sen tog vi en matpaus på en restaurang i Globen Shopping innan hockeyn började. Vilken match det blev, helt underbart! Hade vi bara mött Djurgården hela säsongen hade vi förmodligen tagit SM-guld. Sen åkte vi och hämtade lillskruttis. Hon sov här lördag till söndag och vid kvart över sju imorse tyckte hon att det var lagom att gå upp så det gjorde vi. Vi gjorde mysfrukost med ägg. Sen vid strax efter nio vaknade resten av familjen. Då var vi redan klara att åka, nästan i alla fall. Dagen har spenderats på Skansen, det var underbart i höstmyset. Strosa, kolla på djuren och äta brända mandlar. Så nu är man rätt mör ska jag meddela, jag vet verkligen inte varför jag inte redan sover. Ska klicka igång Alex & Sigges podcast och somna till den. Jag ville bara kika in och uppdatera om min löjligt perfekta helg! Puss och godnatt! 







Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0