4 år gick

2018-07-18 / 23:32:10 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
She was the kind of girlfriend god gives you young, so you’ll know loss for the rest of your life. 
-2014
 
-2018
 

Sömnlösa nätter

2018-07-18 / 23:26:53 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
“Never ignore a person who loves you, cares for you, and misses you, because one day, you might wake up and realize you lost the moon while counting the stars”

Vad var det jag sa?

2018-07-18 / 22:47:37 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
När livet bara klaffar helt rätt för en helt plötsligt, då bara väntar man på den dagen då det vänder. För att en alltid vill vara förberedd på att det värsta kan faktiskt hända. Nu långt ifrån det värsta faktiskt hänt, men jag visste väl någonstans att det är för bra för att vara sant. Jag har aldrig varit en person som har haft en silversked i min mun eller haft någon som har sopat min gång. Här har man fått trassla sig igenom snåriga buskar för att komma dit man vill. Satan vad jag har kämpat, jag har gjort många snea steg och jag har valt fel stigar på vägen men kanske att jag nu har hittat den vägen som jag ska följa. Men vips ibland så hamnar man i diket, det är för att karma ska visa att även om gången nu är där så är den fortfarande inte sopad. Så se till att lyfta på fötterna. Det är mitt råd till mig själv. 
 
 
 

Det tar sig

2018-07-15 / 00:33:20 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Sakta men säkert hörrni, efter ytterligare en runda till Ikea idag börjar det ta sig. Det som jag saknar nu är ju det tunga grejerna. Asså typ soffa, matsalsmöblemang, tv-bänk och kanske en tv med. Fått upp fina tavlor idag, vem behöver ens en karl eller någon annat mähä när man klarar sig galant själv. Mitt ögonmått är ju helt klart fantastiskt. Hallen fick liv och likaså mitt stora rum, kan bara drömma om hur bra det kommer bli så fort gardinen/rumsavdelaren kommer upp. 
Imorgon ska jag definitivt hitta något ställe där de säljer radar för nu har jag fått nog av spindeln som bor utanför mitt fönster. Jag är livrädd för den och vill inte ha den där mer. Hela kvällen har den psykat mig och jag vågar knappt gå och lägga mig. Tänk om den kommer in, bär säkert på massa barn med så skulle aldrig våga slå ihjäl den. Nix, den få komma till giftspindelhimlen imorgon. Hehe, alla vill vi ändå ha lite regn. 
 
 
 
 
 

Gäsp..måndag

2018-07-09 / 15:44:34 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hejhej! 
Måndag och ny arbetsvecka. För resten av Sverige har nu semestern börjat. Igår höll vi knappt på att komma hem ifrån Kalmar då precis alla huvagnar och husbilar skulle ut på Öland. Akta så inte den lille ön sjunker. 
Vad har hänt i helgen då? Jo, alldeles för mycket i vanlig ordning. Jag fattar inte att jag inte än har fattat att dygnet bara har 24 timmar, det går liksom inte att klämma in hur mycket som helst om en ska hinna andas också. 
I lördags bänkade vi oss redan vid 12 för att garanterat få en plats på Fisktorget så att vi kunde se fotbollen. Jösses vilken stämning det var, heelt magisk! Sen gick jag när det var ca 15 min kvar av matchen (medgångssupporter) för att hinna iväg till överraskninsfesten som vi skulle ha för Ebbisen som har fyllt år. Vi skulle ju såklart ut i ingenmansland, allt här görs i ingenmansland för en Stockholmare. Men jag var såå trött framåt kvällskvisten så kan ha hänt att jag råkade somna en stund där på värdparets soffa. Två timmar senare blev jag väckt av det var dags att åka hem. Asså OBS, jag var inte full! Bara fruktansvärt trött. 
 
Vaknade sen på söndagen ganska tidigt med en migrän som jag trodde i vanlig ordning skulle ha ihjäl mig. Men jag gick upp då pch tog en tablett, somande om, vaknade igen och tog en till. Sen vaknade jag när klockan ringde vid 12 och då kände jag mig bättre. En timme senare bar det av till Ikea. Så nu är man lite fattigare men lite möbler och prylar rikare. Tusen tack världens bästa Fia för att du alltid ställer upp på mig! Vad skulle jag göra utan dig?! Hoppas kunna hinna med en loppisrunda på lördag nästa helg kanske. Är lite sugen på sockerlådor och kanske en eller annan ful tallrik. Nu börjar festivalerna med, Hasslöfestivalen stundar och snart är det även dags för Skärgårdsfesten. Vi får väl se om det blir något för Lilja eller inte. 
 
Nu blir det snart till att åka hem och fixa lite till i lägenheten, laga lite middag och ta igen lite sömn. Vi hörs av! 

En dag närmare fredag

2018-07-05 / 14:46:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Mer än halva torsdagn har gått och idag har det varit väldigt lugnt på jobbet. VI sitte här och pular med lite småsaker. Det märks att det är semestertider nu. Det kommer säkerligen dra igång igen framåt höstkanten. Mäklarna går också lite lite semester nu. Eller semester och semester, de är ju aldrig riktigt lediga. I alla fall inte här och nu. 
Efter jobbet är jag bbjuden på lite grill ute på Sturkö, tänkte att njaaa ska jag verkligen ta mig hela vägen ut dit men det är ju väldigt fint väder och jag som jobbar måste ta till vara på kvällarna så det blir till att at båten ut och mysa till det med lite grillat. Det är ju perfekt för en som har varken stekpanna eller kastruller hemma och inte kan laga mat själv. Såå vill ni bjuda på middag, tveka inte att ringa hehe. 
 
 
 
 
 

AW!

2018-07-04 / 21:59:03 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Var på AW ikväll med nya kollegor, vilka härliga människor. Att de tar emot en med så öppna armar trots att de redan är ett så pass sammansvetsat gäng. Vi hade en så himla trevlig eftermiddag på Scandic tillsammans, käkade gott och drack gott. Det var jag och Nellie från Fastighetsförmedlingen, eller Håkan var med en stund. Skrattar både med och åt den där pricken asså. Sen var det mest folk från bank och försäkring, eller bank tror jag. Har ju ännu inte hundra koll på var de jobbar exakt. Vi sitter ju tillsammans i samma hus allihop så de är lite svårt att hålla isär nu i början. Men vill verkligen rikta ett stort tack till LF Karlskrona för att ni (vi) är ett så bra team. 
 
 
 
 

Hallå onsdag

2018-07-04 / 13:33:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Lillelördagen är kommen. Här utanför kontorsfönster skiner solen och temperaturen har letat sig upp till 29 grader. Satt ute nyss en lite stund på lunchen och höll på att brinna upp. Precis intill husäggen där det är lä blir det så himla varmt. Men nog om vädret.
 
Hade en traumatisk kväll igår. Jag ska göra om ganska mycket i min lägenhet och började igår med att lägga ut nuvarande rumsavdelande garderober på Blocket. Hatar att lägga ut saker där för man vet aldrig vad et är för tjomme som kommer och vill köpa. Men så i alla fall vid 20.30 ca igår kom det en nisse som skulle köpa dem. Tänkte först om jag skulle säga till någon att jag hade besök hemma, om jag skulle bli dödad så kunde ju någon sakna mig sen. Men sen tänkte jag om att jag är nu en vuxen kvinna och ska klara mig själv så sagt och gjort, han knackade på. Visade garderoberna och han verkade rätt intresserad. Men nu börjar då det knepiga. Taket i min lägenhet är itne jämt någonstans och jag funderar fortfarande på hur fan tidigare ägare fick upp garderoberna för de satt typ fastkilade i taket. Vi fick inte loss dem. Efter många om och men så fick vi till slut skruva isär varenda lite del för att få ner de utan att skada taket för mycket. Så det slutade med att han hjälpte mig att ta ner den ena och så kom vi fram till att de aldrig skulle gå att få ihop igen så de kommer väl att landa på tippen i nästa vecka. Men jag klarade mig levade trots att han ahde både skruvmejslar och knivar i händerna. Jag var ju livrädd hela kvällen haha. Att man är en sån fjant, men folk påvisar ju gång på gång att man aldrig kan lia på någon så det är bäst att vara på sin vakt. 
Men slutet gott allting gott, trots att jag inte kommer få något för de där garderoberna. Jag ska försöka ta lite biler på annat än utsikten så ska ni får se, kul att ha själv också för att se lite före och efter. 
Men nu är schemat fullt ända fram till söndag. Hinner knappt med att ta det lite lugnt mellan allt. 
 
En sista sak, hur SJUKT är det inte att Sverige vann igår och tog sig vidare till kvartsfinal mot England i VM då? Längtar till att slå mig ner med en kall stor stark på lördag och se fotbollen på storbildsskärm! 
Simma lugnt så hörs vi <3 

Solnedgång är fantastiskt

2018-07-04 / 07:08:23 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
(null)

(null)


Omstart kanske?

2018-07-02 / 14:10:51 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er! 
Här kommer inläggen lite sporadiskt och när jag har kommit på att det är något jag vill att omvärlden ska veta. Nu tänker jag att jag ska börja om litegrann här då det har skett en väldigt stor förändring i mitt liv och jag tänker att det kanske finns någon som är lite intresserad av att följa mina dagar. 
 
Jag har alltså tagit mitt pick och pack och lämnat Stockholm bakom mig och nu flyttat tillbaka hem till Karlskrona. Jag vet inte riktigt hur många gåner jag har sagt det nu men jag tänker att jag drar det väl igen. Jag har trivts hur bra som helst i Stockholm och har ju i princip hela min uppväxt där. Men nu kom det till den punkten där jag kände att hemlängtan var för stark. Jag saknar att ha mina nära och kära omkring mig. Sen fick jag faktiskt jobb och valde då att ta det stora klivet, har ju velat fram och tillbaka sen en tid tillbaka och nu kom liksom den moroten som jag kände att jag behövde. Sen tog det inte så lång tid innan jag faktiskt valde att signa papprena på en superlägenhet som ligger väldigt centralt. Även om det kanske vaqr lite ovisst att signa papprena så snart, men man ångrar bara de chanserna man inte tog så jag kände att jag måste våga ge den en chans. 
 
Kontraktet på gamla jobbet skulle gå ut 30/6 men jag ville komma igång på nya jobbet så snart som möjligt så det blev till att ta enh vecka semester från gamla jobbet för att börja på det nya.
 
Men nu med facit i hand är det värt varenda sekund, jag ångrar ingenting. Min lägenhet är så himla fin, eller åtminstone så kommer den att bli det när jag är klar. Var i Stockholm i lördags och hämtade alla mina saker. Sen hela söndagen gick åt till att flytta upp allting till fjärde våningen. hade lite besök i lägenheten igår som jag tillsammans med dem spånade på lite ideer hur vi ska lösa planlösningen på bästa sätt. Så vi får se vad det kan landa i men jag vet att det kommer bli så himla bra. Sen har jag hamnat hos kollegor som är guld värda, de har tagit emot mig med öppna armar och det känns oehört kul! All cred åt Länsförsökringar faktiskt. 
 
Mer om min resa kommer, jag skulle ha tänkt på att ta lite bilde på lägenheten när den var tom, men det gjorde jag ju såklart inte. Så det får bli nu när en bråkdel av allt som ska in är på plats så återkommer jag allt efter resans gång. Ni får en bild på min fönsterutsikt sålänge. 
 
 
 
 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0