Bahamas 2017

2017-05-24 / 20:24:58 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag har aldrig redigerat en film riktigt förut och fattade inte hur man fadade låtarna men tycker väl det blev helt okej. 
 
 

Är den bra eller?

2017-05-24 / 14:57:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag har fastnat lite för den här låten och soundet tar mig verkligen tillbaka till tidigt 00-tal med typ Caramell. Men är den bra eller? 
 
 
Hah blev väldigt fundersam när jag såg att det var gamlingar (Kicki Danielsson) i videon och googlade runt litegrann så insåg jag att det är en gammal låt som någon bara har gett lite nytt liv. Men den är ju svår att inte sjunga med i, det får man ändå ge den. 

Rastlös själ

2017-05-24 / 13:55:47 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Blö vad jag blir rastlös av att bara sitta inne och plugga dag ut och dag in, igår fick jag gå ut och sätta igång en maskin tvätt för att jag skulle ha någonting att "roa" mig med mellan varven. På söndag så kommer ju min familj åka tillbaka ner till Stockholm med hela min lägenhet i princip, eller alla de grejer som jag ska ha med mig hem. La ut min tv på blocket för jag kommer ändå vilja köpa en ny och bättre sen när jag flyttar hemifrån på riktigt. Så igår ringde det en kille och sa "jag åker nu" och jag blev alldeles ställd och ba eh jaha, det gör du ja. Så den fick flytta till ett nytt hem och jag är nu tv-lös, vad gör man då om kvällarna. Men det går ändå ganska bra, alla 4ans kanaler gå ju att se live på datorn. Jag har packat ihop i princip allting utom det som jag behöver använda nu sista dagarna. Städar och städar, allt för att underhålla mig. Men nu är det bara 2 dagar kvar så kommer dom och 3 dagar kvar till examen. Jag har önskat mig en cykel i examenspresent, har velat ha en länge. En sån med böjd ram och korg. 
 
Pratade med Linnea igår i vanlig ordning till lite för sent in på natten, men det är då de bästa samtalsämnena kommer fram. Vi prata mycket om livet och om vad som komma ska i framtiden. Ior saknar sin kritikerbästis. 
 
Men nu har jag som vanligt pausat lite för länge och behöver återgå till tragglandet med ABC-kalkylering och Påläggskalkyler. 
 
 

VM-GUUUUULD

2017-05-22 / 14:47:19 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Det var minst sagt en svettig kväll igår, jag satt som på nålar den lilla stunden jag var stilla. Jag var lite i sängen, lite på golvet, lite med näsan tryckt mot tvn och lite under täcket. Det är knasigt hur en kan dras med så fruknatsvärt och bli så jävla nervös. 4 perioder senare och det var fortfarande 1-1 och matchen skulle gå till straffar, då vågade jag knappt titta länge. Extra påfrestande att se detta själv också, bättre att ha någon man kan gorma tillsammans med. Men jag har ju tyvärr ingen vän som är hockeyintresserad alls. 
 
Ska man orka kommentera Kanadas filmning som ledde fram till PP och deras kvittering? Nä, vi släpper det. Jag kan inte heller peka ut en spelare som har varit min favorit i matchen, jag tycker alla har utmärkt sig på ett eller annat sätt. Strålman och Landeskog som går in med hela kroppen och motståndaren sitter som en fluga på vindrutan i plexit. Hedman och Klingberg som fullföljer sina uppspel långt upp över förlängda mållinjen. Samma gäller för Brodin och OEL. En förstafemma med Bäckis, Nylander och Lindberg i täten, vilka mål de gör. Fantastiskt att se! En fjärdefemma med Lundqvist, Eriksson Ek och Nordström som lyfter upp spelet för förstafemman att jobba med. För att inte snacka om förstärkningen som kom i form av Henrik Lunqvist och entrade mellan stolparna och som han briljerade. Jag är mållös! Och Lycklig! Om det var en eller två tårar som föll ner för dessa kinder runt 24 någongång inatt, ehm JA! 
 
Nu längtar jag tills att jag får slå på tvn vid 17.30 och vara så jävla avundsjuk över att jag inte kan befinna mig på Sergels torg för att hylla våra guldhjältar. All jävla cred till er, ni har gjort någonting fantastiskt! 
 
 
 
 
 
Sen vill jag även ge lite cred till Jimmy Wixtröm som har gjort ett sjukt bra jobb "Inside", det har varit extremt kul att följa din blogg! 
 
 

Sista skoldagen

2017-05-18 / 18:33:44 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Sista skoldagen är genomförd och idag bjöds det på tårta. Det känns lite konstigt måste jag säga. Är det nu man ska bli vuxen på riktigt? Är jag verkligen redo för det? Har väl inget annat val är jag rädd. Jo, men det känns bra. Jag längtar ju härifrån så jag spricker nu. Om drygt en vecka ska jag flytta ur lägenheten och det känns underbart. Jag ska äntligen få komma hem och inte behöva åka hit något mer. Good shit! 
Examen är alltså 8 dagar bort, 8 ynka dagar. Wie! 
 
Jag tänker att jag ska ge mig ut och handla lite nu, måste köpa lite småsaker till kylen och till helgen. För sen ska jag bara mura in mig och fokusera på plugget. Nu är det två veckor av stenhårt plugg innan det är dags att lämna. 
 
 

#falletkevin

2017-05-18 / 16:05:01 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag känner att jag verkligen vill skriva av mig lite om det här. Igår och två onsdagar tillbaka har SVT visat en dokumentär som Dan Josefsson tillsammans med Anna Nordbeck har gjort om "Kevinmordet". En 4-årig pojke mördas år 1998 i Arvika och utredningen letade sig fram till att det blev två barn som åtalades för mordet. 
I denna dokumentären så tittar man tillbaka på det här fallet och gör intervjuer med de som jobbade med fallet. Till en början vill jag bara säga hur orimligt låter det inte att två barn, 5 och 7 år gamla skulle begå ett mord på en kompis. Bara där snurrade det i min skalle och jag ville verkligen se den här dokumentären. Efter att ha sett sista delen igår så visste jag inte riktigt var jag skulle ta vägen med mitt raseri. HUR? HUR kan man behandla barn på det viset? Man får titta tillbaka på förhören som gjordes 1998 och det är bland det värsta jag har sett. Hur kan en utbildad och proffisionell vuxen människa manipulera barn på det viset? 
De här stackars pojkarna fick alltså sitta i lite drygt 30 förhör, som kunde vara uppemot 4 och en halv timme långa. De blir manipulerade till precis allt. Jag hoppas innerligt att du Ingrid Harrysson, inser vilket jättemisstag du har gjort och att du aldrig någosin får genomföra ett förhör igen. Jag hoppas att du Rolf Sandberg kommer leva med en ångest för resten av ditt liv att du har berövat två barn på deras barndom.
Jag hoppas att du Sven Å Christianson inte riktigt hamnar i himlen utan kanske lite på villovägar. Hur i helvete har du mage att säga att detta sköttes på bästa sätt? Om det hade varit dina barn som plågades timme efter timme i ett förhörsrum? Hade du tyckt att det var lika snyggt skött då? 
 
Snälla ni som inte har sett denna dokumentären, se den! 
Jag vill inget annat än att Christian och Robin ska få all kärlek nu, de kommer aldrig kunna få tilbaka sin barndom men de kan få tillbaka all värdighet. För de är de värda! 
Journalistik när den är som allra bäst. Heja! 
https://www.svtplay.se/video/13668888/dokument-inifran-fallet-kevin/dokument-inifran-fallet-kevin-minnen
 
 

Ior <3

2017-05-17 / 13:03:35 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
Vi är ganska lika Ior och jag. Detta besvikna ansikte går då inte av för hackor, det är vår största gemensamma nämnare. 
 

16/5

2017-05-16 / 22:23:32 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

Pretty Girl

2017-05-15 / 12:25:11 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

Jävla migrän

2017-05-14 / 13:00:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hade en jättetrevlig förmiddag igår men så fort jag kom innanför dörren hemma så började jag känna mig jättetrött och hängig, vilket alltid är ett första tecken på att min migrän är på G. Tar jag en migräntablett då så brukar det vara lugnt men igår hade jag inga kvar så det var kört. Huvudvärken kom mer och mer och tillslut var det nästan outhärdligt, hade inte ens Alvedon hemma för jag glömde dem hos pappa. Inte för att de brukar hjälpa med det är alltid något. Så jag gick och la mig nästan på en gång och där blev jag liggandes. Sen vet jag av erfarenhet att jag alltid vaknar med sprängande huvudvärk om jag inte tar tablett dagen då det kommer, vilket jag därför gjorde imorse. Förut har det nästan alltid bara varit sprängande huvudvärk på vänster sida av mitt huvud men idag har jag mått fruktansvärt illa också. Så jag bestämde mig att jag måste ta mig till närmsta apotek, vilket är inne i stan och bussarna här går en gång i timmen på helgen. Samlade alla mina krafter och begav mig in till stan och laddade på mittt lilla hemmaapotek till max så nu har jag proppat i mig både migräntablett, alvedon och ipren. För jag har nog haft feber också. Hade sån ruggig tur när jag var klar på apoteket att det skulle gå en buss tillbaka om 2 min, inte den som går hela vägen hem till mig men jag sket i det. Bara jag fick komma 2/3 delar hem så kunde jag promenera sista, mådde så fruktansvärt illa. Men så säger busschaffören när vi närmar oss att vi kan sitta kvar för han ändå ska bort och vända. Det var lycka för min del. Kom dock på att jag glömde köpa ögonmask, det blur ju ljust här vid 3.30 snåret så vaknar alltid då för min hjärna tycker att det är dags att gå upp. Inte så kul. 
 
Så fort jag kommer hem till Stockholm så ska jag göra en piercing i örat som tydligen ska hjälpa om man har problem med migrän. Daith heter den, allt som kan hjälpa vill jag prova. Någon som har erfarenhet av detta och kan tala om för mig om det hjälper? 
 
Så nu har jag bäddat ner mig och tänker inte röra mig ur fläcken förren imorgon tidigast. Vi hörs <3 
 
 
 

13/5

2017-05-13 / 17:23:50 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Det är lördag! Det är ju härligt, lördag är min absoluta favoritdag. Jag har spenderat min förmiddag med Johanna och hennes gulliga kompis Felicia. Det var rikigt skönt att komma ur min bunker litegrann och träffa folk. Jag som har suttit inburad hemma med datorn och mina böcker framför näsan hela veckan. Jag fick äntligen göra premiär på Bastard burgers och ojoj, en blev ju inte besviken. Jag är dock inte ett jättefan av dessa sötpotatispommes som är hyllade upp till skyarna. Jag föredrar nog vanliga ändå, men burgaren gick inte av för hackor. Yum! Sen min absoluta favoritdricka of all times, Ramlösa med fläder och lime. Hallelujah! 
 
Nu har jag bara landat i sängen, helt slut efter alla tentor och inlämningar förra veckan så denna helgen blir en bara ta det lugnt helg. Jag har precis kollat på gårdagens avsnitt av The Originals och det var lika bra som alltid. Det är ju en spinoff till min absoluta favorit TVD så ibland gå de ihop litegrann och nu verkar deras vägar korsas igen, även om TVD är slut föralltid. Så kul att The Originals lite tar vid där TVD slutade. Sen har jag sett senaste avsnittet av Skam, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna säsongen. Den är inte riktigt lika bra som de andra 3, än så länge. 
 
Ikväll är det finalen av ESC, det får man väl lov att glo på. Men helst hade jag bara velat att Sverige skulle spela en match i VM varje dag. Jag är så glad att jag har det att se fram emot nu mina sista veckor här. I vintras levde jag ju på att KHK hade matcher typ varannan dag men nu är det Tre kronor man får längta efter. 
Köpte en BJ på Hemmakväll som snacks till kvällen, 29kr för medlemmar. Hur nice? 
 
 
 

Jävla kallt oså

2017-05-11 / 16:18:19 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej här kommer en klagoharang utan dess like, vill du inte läsa det så kan du srcolla ned en bit.
Global uppvärmning in my ass. Det är fan svinkallt i det här jävla landet. Det är MAJ HALLÅ! Jag har varit stelfrusen hela dagen, inte så konsitgt dock för tentadamvakten propsade på att fönstret skulle stå på vad gavel för att få in frisk luft. En annan satt ju och skakade värre än ett asplöv. Två tentor på 4 timmar, bra planerat LTU. Det är ju fantastiskt hur ni ställer upp för era studenter och ser till att inte lägga två tentor samma dag, samma tid så att en behöver stressa röven av sig för att hinna två stycken (normalt 4 timmarstentor) på den tiden. Frågan är om det går att läsa mina kråkfötter på någon av tentorna för den första bara krigade jag mig igenom. Den andra gick åt fanders så det kvittar. Jag är så missnöjd med LTU på alla punkter och skulle aldrig rekommendera någon att flytta hit för att plugga. Otrevligare personer än de som jobbar på studenttorget får man nog leta efter, det kan jag nästan samla in statistik på. Lärare utan ett behjälpligt bemötande och bara en otrvlig mijö överlag. Har du funderat på att söka till LTU, fundera om är du snäll. 
 
Så nu har jag kanske klagat färdigt. Jag sitter just nu med plugg i samhällsekonomi, en sån kurs som man aldrig kommer förlåta sig själv för att inte ha klarat på första försöket (då det var någon ynka poäng ifrån) och som nu bara har skjutits fram och fram. Imorgon ska jag väl förhoppnigsvis se till och klara den, Har som strategi att ta väldigt god tid på mig och ordbajsa mycket, det verkar de gilla i den här kursen. Som annars är en av de absolut tråkigaste jag har läst. Jag kunde verkligen itne bry mig mindre om expansiv finanspolitik och fullständig konkurrens. 
 
Kl 20.00 får det räcka för då börjar Sverige sin VM-match mot Lettland. Den ska ses. Sen får det bära eller brista imorgon. Håll tummarna. 
Nu har jag pausat för länge, dags att återgå till pluggääät.
 Hej då. 
 
 

9/5

2017-05-09 / 16:21:39 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
En tisdag har snart passerat och jag har försökt plugga hela dagen men det är ju ruskigt tråkigt. Jag ska ju inte sticka under stolen med att jag är förbannat trött på det nu. Det är inte kul längre. Men nog om det. 
 
Kan dela med mig av en låt som jag tycker mycket om. 
 

V.19

2017-05-08 / 16:52:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Måndag igen och ny vecka. Jag har faktiskt varit i skolan idag, hör och häpna. Det var första gången på lite mer än en månad. Vi hade en redovisning idag och skulle spela upp ett litet rollspel (som vi började öva på vid 09 imorse) men det gick kalasbra och nu är det ur världen. Bara två inlämningar och ett test kvar i den kursen, som för övrigt är väldigt flummig. Några stackare som läser den som inte går i min klass och inte har något med mäklare att göra fick sitta och spela upp ett mäklarrollspel. Men jag tyckte de gjorde det bra ändå! 
 
I slutet av veckan väntar tentor så jag ska bara ägna mina dagar nu åt det. Dagarna får rulla på lite som i ett ekorrhjul nu, jag tänker att jag bara ska försöka lägga all fokus på plugget och hoppas att det går bra. 
 
Tänkte att jag för att fylla ut lite kunde dela med mig av lite favoriter just nu. Enjoy, så hörs vi <3 

Sminkprodukt: Solpuder!

App: Instagram, en stående vinnare. 

Serie: Prison Break, har ni inte sett den så SE DEN! 

Podd: Lyssnar på så många poddar just nu men min absoluta favorit just nu är nog Creepypodden. 

Plagg: Jag tror att det är min rosa tröja från Ralph Lauren. Har ingen bild tyvärr, köpte den när vi var i USA nu. 

Mat: Pasta i alla former, gärna med mycket vitlök och basilika. 

Godis: Har dille på Kexchoklad just nu, det är så gott. 

Blogg: Janni Deler, hon inspirerar mig. 

 

 

 


<3

2017-05-07 / 17:47:10 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 

Word

2017-05-06 / 19:53:16 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

Tillbaka i Luleå

2017-05-06 / 11:55:01 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Nu har jag masat mig upp till Luleå igen och jag känner mig mer ensam än någonsin. Jag har verkligen vant mig vid att ha alla jag tycker om så himla nära och nu är de såå långt bort igen. Jag har aldrig hoppats att 27 dagar ska gå så fort! Nu vill jag inte tillbringa en sekund till här. Även om jag är väldigt glad och tacksam att jag faktiskt har fått den här chansen att prova på att flytta väldigt långt hemifrån och inse att det absolut inte är någonting för mig. 
 
Nu måste jag bege mig till affären, det ekar ju tomt här när jag inte har varit här på en månad. Sen ska jag bara fokusera på plugg från och med imorgon. 
 
Tack och lov så är det väldigt fint väder här i alla fall, det gär ju att man mår lite bättre. 
Vi hörs <3 
 
 
 
 
 
 
 

Bye April

2017-05-03 / 09:45:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Har vinkat hejdå till april -17 och tänkte väl göra en liten sammanfattning. 
 

Månadens färg: Grå, som alla andra månader. 

Månadens favorithändelse: Bahamas och NY!  + Att jag klarade det stora arbetet. 

Månadens dryck: Öl måste jag nog säga 

Månadens detalj: Jag kan nog inte dela med mig av den här haha, tyävrr. Den är 3m hög och kanske hälften så bred och täcker i princip hela min vägg. 

Månadens klädesplagg: Min nya blåa mockajacka

Månadens middag: Pastasallad och grillad kycklingfile. 

Månadens bästa inköp: Har bara köpt nya jackan i april så får säga den igen, 

Månadens bästa beslut: Att jobba i sommar. 

Månadens upptäckt: Fasen vad jag har saknat min släkt! 

Månadens projekt: Att laga själen. 

Månadens längtan: Efter Linnea, vi har knappt hörts. Saknar henni mest. 

Månadens uppfyllda mål: Att klara individuella arbetet! 


Äntligen vår!

2017-05-02 / 23:36:24 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Här har det varit så fantastiskt fin dag här idag och jag min klantarsle har lyckats bränna mig i nyllet, trodde ju verkligen inte lite majsol skulle kunna åstadkomma något sådant. Men oj vad fel jag hade. 
Nu börjar min tid här rinna ut så jag försöker supa in precis allt, examen närmar sig med stormsteg och imorgon vankas det inköp av en klänning. Har två stycken som jag velar mellan, vi får se lite vad det blir. 
Men det är inte så länge tills jag kommer hit igen, det känns skönt. Innan jag drar igång och jobbar i sommar.
 
Vi har ätit middag hemma hos farmor och farfar ikväll och det kan ju vara bland det bästa jag vet. Alltid lika gott! Men nu är det faktiskt hög tid för att sova, jag är riktigt trött och det ska bli skönt att lägga sig till rätta. Tänkte bara kika in och säga hejhej. 
 
Vi hörs! <3 
 
 

Hej Maj

2017-05-01 / 00:07:37 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0