Favorit just nu

2016-09-30 / 18:27:26 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Höstsol och denna i lurarna, då är livet nice! 
 

Hejhej hemskt mycket hej

2016-09-29 / 18:16:21 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Nu var det ett tag sen igen, till mitt försvar så försöker jag med den där jävla mobilappen men jag får ju inte upp några bilder i den så det blir bara pannkaka av alltihop. 
Vad har hänt sen sist? När bloggade jag ens sist? Vi börjar i förra veckan, förra fredagen närmare bestämt.
Äntligen är min favoritsäsong igång och det var dags för hemmapremiär i lördags. Jag tog flyget ner till Karlskrona på fredagkvällen. Redan kl 11.00 på lördagen drog vi igång med Camp KHK #2, vi käkade lunch för att sen vid 14.15 marschera tillsammas till arenan. Vi var väl upskattningsvis runt 300 presoner och det var såå himla kul. Lite som att ha en andra familj, alla brinner för Karlskrona Hockeyklubb. Jag parkerade mig i klacken och det var en så frukansvärt rolig kväll. Någonstans i mitten på andra perioden så började rösten att ge sig. Karlskrona vann i alla fall med 3-1. Sen på söndagen så red jag igen för första gången på tre år, det var sååå kul och jag njöt verkligen. Dock inte nu längre för träningsvärken gör sig påmind i varje steg. 
 
Veckan har bara flutit på med jobb. Sen finns det ju vissa fördelar med att bo på tre ställen i detta landet. Jag kommer att få se grabbarna mer än på hemmaplan, sen är hemmaplan alltid hemmaplan men vafan. Jag siktar på att åka ner en helg till innan det bär av till Luleå igen. Men till sak, igår var det match på Hovet mot Djurgården. Jag, pappa och brorsan satt bänkade i bortaklacken och det var drag där också ska ni veta. Första perioden var lite trög men sen i andra var det som att någon öppnade en sluss. Jag tror att Djurgården var och köpte korv eller nått. Karlskrona vann matchen med 0-4. Det var en lycklig orange skara på sektion A6 i Hovet. På lördag väntar Färjestad, det kommer bli spännande. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<3

2016-09-21 / 15:54:54 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Söndagshäng

2016-09-18 / 13:31:22 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 

TB

2016-09-15 / 22:39:17 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Italien var fantastiskt! Jag är så less på att gå i samma banor hela dagarna nu utan någon som helst avstickare. Jag skulle göra nästan var som helst för lite sol, bad, pasta, musslor, pignoletto och min bästa vän! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den där brännan kan jag ju också ta tillbaka, hatar att det tar 3 dagar i Sverige och så är man blek igen. 

VM <3

2016-09-15 / 20:08:09 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag får inte nog. Har precis ägnat en timme åt att lyssna på liveinspelningen från Veronicas konsert på Stadion. Den gick på P3 och finns även att lyssna på där en månad framöver för er som vill det. Jag ryser, njuter och gråter en skvätt. Det var bland det bästa jag har varit med om i hela mitt liv. Jag gråter dessutom floder över att jag inte ska gå på hennes konsert nu på lördag i Eskilstuna. 
Men jag kunde inte hålla fingarna borta helt så beställde precis två posters som ska ramas in och sättas upp på väggen. Kan visa när de kommer hem till mig. Hoppas inte det tar allt för lång tid. AAHHH! 
 
 
 
 
 
 
 

15 år har gått

2016-09-11 / 14:52:19 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()


Grattis änglamorfar

2016-09-11 / 14:48:26 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Idag är det ingen vanlig dag för idag skulle världens snällaste och goaste moffi fyllt år. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig och saknar dig så mycket.
Änglarna tog dig alldeles för tidigt! Men jag hoppas att de firar brallorna av dig där du är nu. Vi ses igen bästa!


Lördagsinspo

2016-09-10 / 15:19:01 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 
 
 
 
 

Äntligen helg

2016-09-10 / 15:03:43 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Nu är det lördag och vi har lite gäster hemma, dock inga som jag känner så väl så jag smet iväg och försökte så lite gjort på datorn istället. Om några timmar så kommer moster med familj och det ska bli jättekul, vi ska laga lite potatisgratäng och kött till middag och bara mysa. Sen börjar ju andra träningsmatchen i WC snart och det ska bli kul. Jag älskar att titta på hockey när det är så enorna namn iförda samma färg på tröjorna. Sedinbröderna, Filip Forsberg, Loui Eriksson, Erik Karlsson och massa andra. Hoppas att det går bättre idag än den snörpliga förlusten på övertid på förra matchen. 
 
Det blir med andra ord en skön lördag hemma i mjukisbyxor och bara en skön spellista på i högtalaren. 
Måste bara påpeka vädret också, som den svenne jag är. Hur varmt och fantastiskt är det? 22 grader varmt och strålande sol. Det går knappt att vara på balkongen för solen ligger på och bara gassar. Snälla september fortsätt så ett tag till, men snart vill vi ha underbara kyliga brunrödgula höstdagar. 
 
 

Hur gott?

2016-09-08 / 17:22:46 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Något av det bästa jag vet är kaffe, kaffe i alla former! Vi har precis införskaffat en ny kaffemaskin hemma och den är dröm! En Macchiato med sojamjölk och en extra espressoshot. Yum!
Ingen spons här inte men Alpro om ni ser det här, jag gör av med en soyamjölk om dagen. Det är det absolut bästa att göra smoothie på också.


Säg hej till min nykomling

2016-09-08 / 16:50:26 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
I tisdags efter jobbet så skulle jag åka till tatueraren tänkte jag och boka en tid. Jag har varit sugen så länge men bara inte fått tummen ur, så sagt och gjort jag åkte dit. Kommer in och han är upptagen med en annan kund men jag får hjälp i mellan, han frågar vad jag ska göra och jag beskriver. Han ba "Kan du idag?" Jag blev helt paff och men kände JA SÅKLART. Han ringde typ 1 timme och 20 min senare och sa att han var redo då. Så jag gick dit, inte alls nervös ändå. Vi fixade och trixade med min ide och sen var det dags. Då kom nerverna litegrann. Men det tog typ 1.5 timme och nu sitter den där för resten av mitt liv och jag älskar den! 
 
 

Yay

2016-09-03 / 23:13:12 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Kikade in på mailen det första jag gjorde när jag vaknade imorse, det brukar alltid ha trillat in ett gäng under natten (av någon konstig anledning) och såg att jag hade fått ett mail från LTU. "Din tentamen är rättad". Ni som aldrig har pluggat på universitet, det är en av de värsta känslorna som kan komma. Antingen så är hela ens dag förstörd eller så går det ganska bra. Tänkte först att jag skulle skita i att kolla för jag hade verkligen ingen lust att förstöra denna helgen. Är för övrigt i Karlskrona, kan berätta mer om det snart. Men jag bestämde mig ändå för att öppna tentajävlen, det kan ju inte mer än gå åt helvete. Men inte denna gången, jag klarade den och det var det skönaste på länge. Allmän fastighetsrätt, check!

Anledningen till att jag är i Karlskrona är för att min moster fyller 45 på måndag och hade lite kalas igår. Vi satte oss i bilen efter jobbet och körde ner. Surprise everybody!! Så kul <3

Röriga inlägg är bra inlägg. Tentan är godkänd och jag är snart Lulebo igen. Tjoho!


Hej September

2016-09-01 / 23:38:27 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag tänkte att jag skulle ta en tillbakablick idag och se vad jag gjorde i september 2015 men tydligen så hade jag lika dålig fantasi då som nu för då hade jag gjort en tillbakablick till september 2014. Anledningen till det var då att jag mådde som en skit men det gör ajg ju absolut inte nu. 
1:a septermber 2014 fick jag mitt antagningsbesked till mäklarprogrammet, jag var lyckligast i stan. September 2015 åkte jag hem igen för att ta en paus i ett år, absolut inte lyckligast i stan. Nu är vi återigen i september och det är lite drygt två månader kvar tills jag åker tillbaka till Luleå för att avsluta det jag påbörjade i september 2014. 
Halsfluss efter halsfluss drabbade mig 2014 och sen dess har jag inte sett röken av dom, det är ju skönt det. 
Jag gjorde en 100 frågor som jag tänkte att jag kan göra om nu för att se hur det har förändrats. Gå in i arkivet om ni vill se tidgare svar. 
Btw, imorgon hände något jättekul. Mer än så kan jag inte säga nu. Håll tillgodo! :)))
 
1. Hur gammal är du om fem år? 26.5 härliga jordsnurr. 
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min bästa Jennie <3
3. Hur lång är du? 177 stolta centimetrar
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Äh, Harry Potter och fången från Azkaban (förra helgen typ)  
5. Vem ringde du senast? Mammis
6. Vem ringde dig senast? Någon jävla försäljare som jag inte pallade med och klickade i örat
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Ok <3"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det spelar inte någon större roll
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Dom har gått skilda vägar
10. När såg du senast din mamma? Nyss
11. Vilken ögonfärg har du? Mörkbruna 
12. När vaknade du i dag? 07.30 ringde klockan sen snoozade jag lite hehe
13. Vilken är din favoritjulsång? Jag vet faktiskt inte, svårt. 
14. Vilken är din favoritplats? Karlskrona tror jag  
15. Vilken plats föredrar du minst? Luleå lol  
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då är jag 31 år. Har kanske en unge, en mansvän och ett fett jobb 
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Att ha uppdragen rullgardin, var så himla rädd att någon skulle kolla på mig när jag sov. Satte kassettband i kanterna av rullgardiner för att vara extra säker. 
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Det var nog jag själv idag, jag tvingas att skratta med folk som dumförklarar mig
19. Hur stor är din säng? 160 cm stor! 
20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar. Bästa 10 000 jag någonsin har spenderat. Min Macbook är min bebis. 
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Det beror på. Helst med. 
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två, det är alltid lagom. 
23. Hur många landskap har du bott i? Blekinge, Södermanland och Norrbotten så tre. 
24. Vilka städer har du bott i? Karlskrona, Stockholm och Luleå
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor, alla dagar i veckan. Om det inte är mitt i sommaren. 
26. Är du social? Ja, men det tycker jag väl.
27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry´s Half baked. Den tar alla priser, alltid! 
28. Vilken är din favoritefterrätt? Frödinges kladdkaka. 
29. Tycker du om kinamat? Nä fy. 
30. Tycker du om kaffe? Oh ja! 
31. Vad dricker du till frukost? Apelsinjuice, Vitaminbrus, KAFFE och smoothie
32. Sover du på någon särskild sida? Jag gillar att ligga på vänster sida av sängen för jag ligger helst på höger sida av mig.   
33. Kan du spela poker? Grundreglerna kan jag väl men nä, inge vidare. 
34. Tycker du om att mysa/kela? Ibland  
35. Är du en beroendemänniska? Nej, det är nog inte så mycket jag är beroende av. 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej jag gör faktiskt inte det. Men om jag får skryta så fyller jag år på samma dag som Fernando Torres. 
37. Vill du ha barn? Ja men det vill jag nog. Men jag vill aldrig föda eller amma ett barn (logiskt)
 38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska..och inget mer. Jag tror jag kan franska ibland. 
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, jag är skonad från allt som har med skador att göra.  
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Jag är rädd för allt i havet och all kiss i en bassäng men ändå båda. 
41. Vad spenderar du helst pengar på? Sorligt nog mat. Jag lägger väldigt mycket pengar på mat. Och dyra kläder. Smink är väl också en last jag har. 
42. Äger du dyrbara smycken? Jag äger ju en klocka från MK som är värd närmre 4000 om det räknas som dyrt. 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? ERNST! Och På spåret. Alla progam som man blir smart av. 
44. Kan du rulla med tungan? Japps
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min kus eller morbror, sjuka i huvudet.  
46. Sover du med gosedjur? Räknas katten? Eller snarare han som sover med mig.  
47. Vad har du för ringsignal? Standard iPhone, den som får alla att rota i sina fickor. 
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Tror inte det. 
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Lampan på tvn som lyser rött. 
50. Flirtar du mycket? Nä, det vill jag väl inte påstå. 
51. Kan du byta olja på bilen? Google vet hur man gör och lär mig. 
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Woop, nej. 
53. Vilken var den senaste boken du läste? Lagboken? Räknas den?
 54. Läser du dagstidningen? Lite nu och då. Men i appen på luren. 
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Det gör jag inte. 
56. Dansar du i bilen? Jadå och sjunger. Högt och falskt. 
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mix Megapol kanske  
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Att vi ska på utflykt på jobbet på torsdag. 
59. När var du i kyrkan senast? När jag var på begravning i påskas. Usch! 
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Tobias Enström, det finns ingen som honom! 
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Vi tältade med familjen för några år sedan i Småland. En vecka kanske vi stannade. VEDERVÄRDIGT
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Det var ett tag sen någon gjorde det.
63. Vad lyssnar du på just nu? Katten som spinnsnarkar bredvid mig
64. Har du varit med i tidningen? Var med i tidningen var och varannan dag när jag var mindre. I byhålor har dom inte så mycket att skriva om. Eller så råkade jag vara med på alla event som tidningen var på. 
65. Vad är det konstigaste du ätit? Åt en matsked med flingsalt en gång. Lång story, vidrigt var det. Hon som tvingade mig att äta det också. 
66. Vem såg dig naken senast? Mamma 
67. Vad är det för färg på din tandborste? Genomskinlig (är det en färg?) Den är lite blå också.  
68. Hur imponerar man på dig? Jag älskar månniskor som är genuina och menar allt de gör. 
69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Ingen, mig själv.  
70. Har du någon piercing? Öronen och navlen. Hade i tungen tills för ett tag sen när jag insåg att jag var för gammal för det. 
71. Din största vinst? Jag vann ofta sånadära stora choklader på grönan förut. 
72. Civilstånd? Perfectly Lonley
73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Ansiktsboken, diverse bloggar, youtube och annat skit. 
74. Är du fåfäng? Nej, det vill jag inte påstå. 
75. Ångrar du någonting du gjort? Jag tror det. Men gjort är gjort. 
76. Hur gammal är din pappa? 45 barre
77. Vilket är ditt drömjobb? Mäklare. 
78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Åka på en såndär resa till Asien eller Australien och bo på sunkiga hostels och upptäcka fantastiska stränder.  
79. Vad har du haft för husdjur? Hund, katt och orm. 
80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? 
1.  Jag är väldigt allmänbildad.
2. Jag HATAR att ha påslakan och sånt i sängen som inte matchar. Ångest
3. Jag har sysslat med gymnastik i ett antal år i mina yngre dagar. 
81. Svär du ofta? För ofta
82. Sverige när det är som bäst? En jättevarm sommardag på sjön. Med fina vänner, kubb och öl. 
83. Kan du åka slalom? Haha, nej
84. Vad har du ätit i dag? McDonalds! <3
85. Vad har du för utbildning? Gymnasie och påbörjad Fastighetsmäklare
86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Just nu ingen. 
87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Får man säga tänderna 
88. Vilken är din bästa egenskap? Jag är väldigt snäll! Enormt omtänksam och givmild. 
89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag är lättirriterad och oftast på småsaker. Tar lätt illa vid mig. 
90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Jag vet inte. Jag är värdelös på historia. Michael Jackson hehe
91. Saknar du något? Mina släktingar sakanr jag att inte kunna träffa när jag vill 
92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Ja men det tycker jag. Då får man känna sig lite speciell för en dag. 
93. Vad gör dig ledsen? Människor som behandlar andra människor utan respekt. 
94. Vad gör dig glad? När någon visar mig uppskattning.
95. Har du varit gift eller förlovad? Nein. 
96. Vad ska du göra i helgen? Det är hemligt! 
97. Vad är det knasigaste du gjort? Oj, den listan kan göras så lång. Massor! 
98. Vad har du för laster? Sömn och saltlakrits
99. Vem är din förebild? Michael Jackson, Beyonce, Ted Gärdestad och Harry Potter.
100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Tvärdäcka, jag är så trött! 
 
 
 
 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0