Ja, jag är fisk

2015-08-31 / 13:48:56 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Det som, mer än något annat, kännetecknar fisken är det inre känslolivet. Fisken är en skör varelse som står i nära kontakt med sina känslor. Det rika inre livet gör fisken väldigt mottaglig för andras känslor och åsikter. Den empatiska sidan för fisken till en bra vän och trogen älskare. Tyvärr kan det ibland slå över till ett självutplånande beteende. Fisken kan ibland vara så känslig för andra vilja att anpassningsbarheten går överstyr. 

Fisken är något av en dubbelnatur. Den andra sidan är undanflyende och svårfångad. Fisken drar sig gärna bort från andra både fysiskt och psykiskt. Ibland kan det resultera i en stark reslust och motvilja mot att rota sig. Det kan också ta sig diverse konstnärliga uttryck. Många fiskar dras till skapande konster där de kan vara väldigt kreativa och duktiga. Dessvärre finns också en risk att de försvinner in i dagdrömmeri eller annan verklighetsflykt. Kanske är viljan att fly ett resultat av fiskens medfödda empati. Att känna starkt med andra och att vara i nära kontakt med sina egna känslor gör att fisken ofta blir sårad. En fisk som hamnar i en dålig relation riskerar att bli manipulerad och lurad. En vänlig och kärleksfull partner kommer dock att få mycket tillbaka av en fisk. Vänlighet, kärleksfullhet och empati är mycket positiva egenskaper i en bra relation. 

Sammanfattningsvis är fiskarna det mest idealistiska, poetiska, konstnärliga och romantiska av alla stjärntecken. Fisken är en mångbottnad drömmare och hopplös romantiker. En fisk som hittar något eller någon att förlora sig i gör det gärna totalt. De har stort behov av att känna kärlek och uppskattning samtidigt som de har mycket av samma vara att ge. Den som får en fisk som kärlekspartner har gjort ett bra val. Tänk bara på att vara försiktig. Den sköra fisken kan bli utnyttjad för sina positiva egenskapers skull.  
 
 

Att gå i motgång

2015-08-31 / 13:47:17 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Att livet går upp och ner det har nog alla varit med om. Men att hamna i en sådan stor svacka så att man inte har någon aning om hur man ska komma där i från är riktigt tufft. Det är som att man har ramlat ner i en stor grop och allt rötter som möjligtvis skulle kunna hjälpa en att kämpa sig tillbaka upp på jordenivå har dragits in. Känslan av att allt är hopplöst och vad man en gör så kommer man ingenstans. Det spelar ingen roll hur mycket man kämpar för det går ändå inte. 
 
Men jag antar att man måste ha de tuffaste av motgångar för att kunna leva det bästa livet senare. Så det är väl lika bra att liver suger så jävla hårt nu. Skam den som ger sig helt enkelt, även om det känns som att det ända en vill är att lägg asig platt på backen och bli överkörd av en valross eller något liknande. 
 
 

Godmorgon isch.

2015-08-28 / 14:50:29 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
För mig är det morgon. Jobbade inatt och var väl hemma vid halv fem imorse. Vaknade vid halv tio ändå och kände mig pigg men tänkte att jag behövde somna om eftersom det blir sent ikväll också. Så vaknade igen vid halv 12 ca. 
 
Ikväll står finsittning på schemat. Det ska bli så kul! Inte för att vi får klä upp oss något men vi får i alla fall "cabba ner" ovven. Så man får ha en fin topp och kanske lite läppstift på sig. Jag ska snart maka mig in i duschen för att göra mig lite fräsch och sen röra mig till Line för lite häng innan det är dags. Ska försöka vara bra med kameran ikväll. Ciao amigos. 
 
 

Current mode

2015-08-25 / 15:56:52 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Har alltså nyligen skrivit tenta i fem timmar (missade den med 1.5 poäng förra gången, vidrigt frustrerande). Trodde inte jag skulle sitta så länge men tiden gick och min penna bara gick och gick. Hoppas så att det går vägen den här gången. Nu ska jag för första gången på länge äta lite hemlagad mat. (Som inte kommer från en matlåda) kokar lite potatis och ska steka lite köttbullar till. Gott som sjutton. Sen ska jag ta en nap innan det är på med munderingen igen och bege sig tillbaka till skolan. Så snygg i skrivande stund. 
 
 
 
 

Godkväll

2015-08-24 / 23:33:35 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Tjena! Insåg inte att klockan hade hunnit bli så himla mycket som den är. Det är verkligen dags för mig att sova nu för imorgon är det en tenta på sex timmar som väntar. Inte för att jag kommer att sitta i sex timmar men ändå. 
Nu ikväll har vi haft utomhussittning, det var riktigt sköj. Bra drag! 
 
Men som sagt nu är det verkligen dags att sova. Vi hörs! 
 
 
 
 
 
 

Hejhej

2015-08-24 / 14:54:23 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er ifrån ett snuskigt varmt Luleå. Det är riktigt hett och vi i våra overaller, man smälter typ bort. Tänkte slänga upp lite mer bilder till er.











Vi gjorde det

2015-08-20 / 22:28:49 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
I två år har vi nu hållt ihop i vått och torrt och inte ens en p-bot har vi behövt utstå. Nu är det bara att tuta och köra 




Tidsbristen är total

2015-08-18 / 19:47:24 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Nu är det mycket som pågår i denna personen lille hjärna, men jag försöker lyssna på min mamma som säger en dag i taget. Imorgon drar det äntligen igång och vi ska få träffa nollorna, det ska bli spännande att se vad det är för filurer. Dagarna nu har varit sjukt roligt och jag tror att detta kommer bli en tid i livet som man sent kommer att glömma. Jag uppdaterar när det finns tid över. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu kör vi

2015-08-17 / 10:12:04 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()



Vilken jävla mardröm

2015-08-16 / 00:04:32 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Asså den här dagen..Den började ganska bra men sen har der bara gått utför. Det började med att min lins gick sönder och jag har inga extra. Vi ska ju bo i våra solglasögon nu två veckor framöver. Synsam är stängt imorgon och jag har sån jävla panik. Jag vet inte hur jag ska lösa problemet. Kommer sluta med att jag får gå runt halvblind. Sen så tappde jag min telefon i marken så att min skärm sprack ännu mer och det är till och med en bit som lossnat. Hej glassplitter i örat typ. För jag har ju inre riktigt 1400 kr över att laga helvetet för. Så tänkte att jag byter till min femma tills jag har råd att laga skärmen, men då passar ju inte simkortsskiten. Så får leva halvblind och med glassplitter i öron och tummar . Livet leker för en fattig student hörrni. Tack och godnatt. 

Okej, trots allt

2015-08-15 / 00:26:13 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er! Jag är så himla trött men jag kände verkligen för att slänga upp détt inkägg och berätta att jag efter omstänidigeterna (lol) mår bra. Har fått hänga med mina friends hela kvällen och det har känts bra. Har väl kommit någorlunda på plats i lägenheten och ser fram emot att sätta min prägel på den nu. 
Imorgon är det upp i ottan som gäller så det är lika bra att jag går och lägger mig nu. Det har varit en lång och tung dag så jag känner mig lite överkörd av en ångvält faktiskt. Men vi hörs imorgon igen. Godnatt på er. 
 
 

Åh va det suger

2015-08-14 / 13:48:20 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Att det alltid ska vara så jobbigt att åka ifrån sin familj. När jag åkte från Karlskrona så rann tårarna och likaså idag. Fick springa från mamma och absolut inte ha ögonkontakt för då skulle det brista helt. Sitter på Arlanda nu med ögonen fulla med tårar. Vill bara vända och åka hem igen.. 

On spot

2015-08-11 / 23:10:09 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

11 augusti

2015-08-11 / 23:09:46 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hejsan! Skräll att jag redan ligger i sängen och faktiskt har tänkt sova så for detta inlägg har blivit läsbart. Har blivit endel (bara) sena kvällar nu på senare tid. Men imorse var jag uppe med tuppen och på jobbet strax innan 8 och kom därifrån vid 17. Kommer bli svårt att hitta en arbetsplats sen om jag ska jämföra allt med Kattfoten. Trivs så himla bra med alla på stället. Lite som en andra familj. 
 
Vad har jag att säga om dagen då? Vädret svek ju som vanligt. Jag fick gosa mycket med den lille som jag tycker så mycket om. Ehm, sen var det nog inget mer. Jo, läste ut en bok idag (som jag började med igår) Visning pågår heter den och den var jävligt bra. En liten cliffhanger. 
 
 
 
 

Skön dag

2015-08-10 / 22:27:29 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Spenderade mestadels av dagen på en brygga i solen. Riktigt gött att spendera min sista semesterdag på det viset. Resten av veckan är det jobb, förutom på fredag då det bär av. 

A hej

2015-08-09 / 22:05:47 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag har haft världens bästa helg med världens bästa unge. 





Vi har busat hela helgen. Nu är det bara att klämma ut det sista ut solen och Stockholm innan det bär av till Luleå på fredag. Kommer nog sakna den lille mest. Ett riktigt energiknippe är hon. 

Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera igen men nu glöms det helt bort. Har inte så mycket att uppdatera er om heller. Men som sagt, jag ska försöka hitta tillbaka till någon form av gnista. 

En fantastisk helg

2015-08-02 / 12:38:18 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Har haft en underbar vecka i Karlskrona fylld med massa härliga stunder. Skärgårdsfesten var så bra och jag längtar redan till nästa år. Det var fruktansvärt jobbigt att lämna idag, hade mer än gärna stannat längre men plikten kallar och det är dags att återvända till verkligheten. 












Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0