Min dag i bilder

2015-06-30 / 22:15:10 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()








Hur söt

2015-06-29 / 00:47:31 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()




Någon gillar att hänga på balkongen. 

Idag var en bra dag

2015-06-28 / 18:26:37 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()







Inspiration

2015-06-27 / 17:16:59 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 
 

Vilka långa dagar

2015-06-27 / 17:01:49 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag är helt slut i mina fötter. Det har varit extremt långa dagar hela veckan som alla har varit fyllda med aktivitet. Igår spenderades mycket tid på Ikea och ännu mer tid på Bauhaus. Vi hade lite strul med ugn och micro så det fick bli omval på dom. Sen var vi på Bauhaus och skulle köpa massa skit till badrummet, typ kranar och sånt. Vi var nog där i en och en halvtimme, pga beslutsångest. Gör man om allting så ska det helst vara helt perfekt. Men till slut så blev alla nöjda. Har hunnit klippa mig i allt också, kul att bra produkter i håret ger resultat (och en nöjdare frisör). 
 
Idag har vi varit i Märsta och hämtat Alex, åkte direkt till Ikea och sen till resten av alla affärer i hela Stockholm. Kanske inte, men inte långt i från. 
 
Nu ska vi kicka igång grillen ute på gården och njuta i solen. Som jag har längtat efter grillat! Eller hemlagat. Vi har inte haft ett kök på två veckor snart. Trodde aldrig jag skulle säga att jag är trött på utemat men nu längtar jag bara tills köket är på plats och vi kan laga mat igen. 
 
Tills vi hörs nästa gång, glöm inte SPF nu när solen äntligen kollar fram. Tjing. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gah, kaos

2015-06-24 / 21:57:57 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Hejhej! Nu har jag precis krupit ner i sängen efter en lång och intensiv dag. Började jobba kl 09 och tanken var att jag skulle sluta 15 men precis innan jag ska gå hem så är det en flicka som ramlar och slår upp ett stort jack i hakan så det sprutar blod. Det blir lite smått kaos då två måste åka med henne till vårdcentralen och få det omplåstrat, sytt förmodligen. Det var en riktigt läskig upplevelse tycker jag, jag har inte varit med om liknande förut men någon gång ska väl vara den första. Hela jag var helt blodig. Så mamma fick rusa in utifrån och komma in till mig, så jag blev själv med 16 st 1-3 åringar. Många utav barnen blev skärrade också när det hände och började gråta, men efter ett tag var vi på banan igen. Men jag hade adrenalinpåslag ett bra tag efter det hände. 

Sen kom jag hem, klämde i mig en smörgås och sen bar det av till Märsta/Sigtuna. Vi skulle lämna något hos brorsan som är på läger i Arlandagymnasiet. 

Imorgon ska jag njuta av min ledighet. Men sovmorgon kan man ju glömmar när snickargubbarna klampar in vid 07. Vi hörs. 

 
 
 

 

 


""

2015-06-23 / 00:12:42 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
The saddest thing about betrayal is that it never comes from your enemies.

Ny vecka

2015-06-22 / 10:47:08 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hantverkarna är här och idag kommer nya köket. Nu är det minsann på gång och det känns inte som att det är så länge kvar i den här härvan. 

Gosade lite med Liza på balkongen nyss. Hon är en riktig papegoja och klättrar alltid upp på axeln. 




En irritation

2015-06-21 / 14:21:51 / Permalink / Tankar & Funderingar / Trackbacks ()
Jag vet faktiskt egentligen inte riktigt hur många gånger man kan skiva ett inlägg om hur man önskar att folk delade samma värderingar som en själv, men eftersom folk verkar totalt dumma i huvudet så tar jag tillfället i akt (nu när jag bär på en ilska inombords) att nämna det igen. 
 
Jag är så trött på egoistiska människor, människor som säger en sak och gör en annan men framförallt människor som säger något och sen inte håller sitt ord. Det är inte acceptabelt att sprida tomma ord omkring sig, då är det bättre att hålla käften. Men värst av allt är kanske de som fungerar på detta vis men inte fattar det själva. Förstår man inte hur illa andra kan ta det? Att känna sig lurad, struntad i eller rent av skiten i är frukansvärt och det borde alla med en normal hjärna förstå. Jag är så äckligt less på att spendera tid på människor som fungerar så. Ta en funderare och du kanske känner igen dig. Då tar du tillfället i akt nu att ändra på det vidriga beteendet. Sluta såra och visa respekt och hänsyn. 
 
Om det är något som jag är bra på så är det fan att hålla mitt ord, meddela ändrade planer och hålla människor uppdaterade om det är någonting som skulle strula. För det gör man! Jag lovar inte saker som jag vet att jag inte kommer hålla, jag lovar framförallt inte saker och sen låter det rinna ut i sanden. För jag är en så jävla snäll människa som aldrig skulle önska någon någonting illa. 
 
Jag är lika trött på att alltid vara den som ställer upp, alltid vara den som åker, alltid vara den som finns som en plan B. Jag nås alltid på min telefon och min dörr är alltid öppen. Kanske att det är dags att sluta flänga som en idiot och låta folk faktiskt offra sig lite för att komma till mig för en gångs skull. Det är något jag värdesätter så högt. 
 
Jag är så glad och tacksam att jag har en person som jag älskar mer än allt, hatar mer än allt, bråkar med och blir sams lika fort och det är för att ingen förutom du värderar likadant som mig. Det finns några som jag kallar mina bästa vänner men det finns en som alltid kommer prioriteras före allt. Jag är så glad att jag kan skrika ut min ilska tillsammans med dig och att vi sen kan konstatera att vi är perfect match. Hyllas ska de som hyllas borde! Du är så jävla bra och jag är så jävla stolt över att kunna kalla dig min bästa vän. Du är min störtsta finne i röven men även den som har hårdast grepp om mitt hjärta. 
 
Det var dagens ilska. Ni som känner er träffade, det var meningen! 
 

Bildbomb

2015-06-20 / 20:39:14 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()











18/6

2015-06-18 / 21:16:09 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej! Jag hade en riktig bajsdag igår ska jag säga er. Det var därför jag inte orkade blogga mer igår. Jag öppnade på jobbet igår och var på plats 06.10, kliver ur bilen och min mobiltelefon trillar ur fickan och nu är min skärm ett ända virrevarr av sprickor. Förstår inte, har tappat den miljontals gånger utan att det har hänt något. Men nu, när den föll 20 cm så sa det bara pang och den är förstörd. Antar att jag träffade den svaga punkten. Sen var det som att hela dagen var förstörd. 
 
Men livet går vidare och idag har varit en skön dag, den har gått fort. Vi har haft storstädning inne på avdelningen. 
Imorgon är det midsommar. Några planer? Jag tänker för första gången fira midsommar på Utö. Jag tror att det kommer bli riktigt bra och jag ser fram emot det. Hoppas, hoppas det blir fint väder bara. 
 
 
 
 
 
 

Mina sommarfavoriter/måsten

2015-06-16 / 10:18:00 / Permalink / Filippa tipsar / Trackbacks ()
 
Har klippt ihop några av mina absoluta favotiter till sommaren. Bra hårvård är ett måste. Shampoo och treatment från Kevin Murphy samt en leave-in från Redken. Jag ville egentligen ha med silverinpackningen från Maria Nila, men den fanns inte i systemet. Jag tycker att den är bättre än den från Revlon. Men jag kör på färgen 1002 från Revlon (inte 500 haha).
 
Snygga bikinis är bra att ha, den nedre köpte jag förra året och älskar den lika mycket nu, den är från Panos Emporio. Den övre kanske jag köper, har inte bestämt mig än, den är från Triangl. Jag tycker att solskyddsfaktorn från Nivea är den bästa, den luktar gott och kladdar inte. Så den rekommenderar jag starkt. Jag brukar köra på SPF 20, det är lagom för mig. Den klassiska "kokosoljan" från Hawaiian Tropic, jag vet inte om den fungerar men jag inbillar mig det, sen luktar den ju väldigt gott också.
 
Smink brukar jag vanligtvis inte bära på sommaren, bara ytterst lätta puderprodukter och dessa två är båda från The Balm. Jag har kärat ner mig ordentligt i båda två och tycker att Mary-Lou ger en fantasktisk lyster och Bahama Mama är en riktigt bra bronzer. Solglasögon har jag med i alla mina collage, jag har äntligen köpt mig ett par nya Aviators. Som jag har tjatat. Ganska mycket fattigare med de är värda varenda krona. Modellen Erica tycker jag är grymt fin också, så de fick med plats. 
 
Sist men inte minst den underbara parfymen från Escada, den kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Jag har den tyvärr inte i min ägo just nu men den är för mig så mycket sommar det bara kan bli. Jag vill alltid ha en flaska hemma så jag kan sniffa på den och drömma mig tillbaka till 2011. 

15/6

2015-06-15 / 21:54:47 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Halloj! Ligger nästan utslagen i min säng efter en lång dag på jobbet och sen har jag gjort en del ärenden. Men nu har jag äntligen landat hemma och ska ta mig in i duschen innan jag hoppar ner i sängen. Imorgon är det upp med tuppen så det gäller att jag kommer i säng i tid. Har inte så mycket roligt att uppdatera om just idag. 
 
Tänkte dock slänga in en fet diss till Handelsbanken (alla banker egentligen) för deras sjuka öppetider. Var där idag och skulle sätta in pengar, tror ni inte bankfan stänger kassan kl 15. Vilken normal Petersson jobbar inte till efter 15. Resten av veckan stänger hela banken 15, man ba ja men fan va kul. Stupid shit. 
 
Godnatt på er! 
 
 

Här var det dött

2015-06-12 / 23:15:26 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er! 
Det är helt sjukt vad dagarna bara går och jag jobbar mest hela tiden. Det har varit så mycket nu för min hjärna att jag inte riktigt vet själv vad jag håller på med. Men jag njuter så av att vara hemma och få tillbringa tid med de jag älskar mest. 
Renoveringen/flytten går prima. Alla sovrummen är klara nu så det är dags att börja flytta grejer från det kaosiga vardagsrummet till alla sovrum istället, dock så har vi ju inte riktigt flyttat än pga renoveringen så 90 % av alla kartonger med prylar är kvar i förrådet. Längtar tills man får börja inreda, men tror tyvärr inte att min familj vill ha det likadant som mig. Sen ska det blir skönt när nya köket och nya badrummen äntligen är på plats. Då kommer man äntligen att se ett ljus i tunneln. So far, so good. 
 
Nu ska jag och min stackars sönderbrända kropp sova för jag orkar inte hålla ögonen öppna längre. Är helt färdig. Ska så njuta av lite sovmorgon imorgon. 
 
(Kolla in min stiliga bror som slutade nian idag, kunde inte vara stoltare. Mamma fick också vara med.) 
 
 

Stockholm i mitt hjärta

2015-06-07 / 18:44:56 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej från ett varmt Stockholm. Helt underbart var det att komma hem till blommande syrener och så varmt att man kunde hänga jackan i garderoben. Jag har äntligen fått kliva in i nya lägenheten och just nu är det kaos men oj så bra det kommer att bli. För tillfället så sover vi på golvet men så fort målarna och golvläggarna är klara i
sovrummen så blir det lite ordning och reda. Då kommer vi kunna flytta in ordentligt. 
 
Vi flänger runt mest hela dagarna mellan diverse affärer för att börja bygga på det som komma skall. Men imorgon är det åter till verkligenheten då jobbet kallar igen. 
 
 
 
 
 
 
 

Kämpa

2015-06-02 / 12:02:36 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Så trött på allt just nu och vill bara att det ska bli lördag på en gång. Jag vill åka hem nu! 

Ny vecka

2015-06-01 / 09:13:54 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Godmorgon på er! Ny vecka, sista veckan i Luleå innan det är dags att åka hemåt för sommaren. Jag är ledsen att det har vairt tyst här men jag har haft väldigt fullt upp. Har hållt på och flytta hela helgen så just nu så bor jag hemma hos Jessica. Jag sa upp stället där jag bodde nu eftersom jag har fått en ny lägenhet. Så då fick det bli som det blev. Men det går så bra så. 
 
Nu är det fullt ös som gäller innan sista tentan på fredag, sen är det äntligen sommarlov. Jag längtar bara hem nu. Men det kommer kännas lite konstigt att inte åka hem, utan åka till nya lägneheten. Så mycket som jag har flyttat 2014-2015 kommer jag nog aldrig flytta mer i mitt liv. Hoppas jag, för det är inte alls kul. Iaf inte att flytta runt när man inte har bil. 
 
 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0