#enstarktågresa

2016-10-23 / 15:12:31 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Sagt och gjort så åker jag till Örebro igår. Det var så sjukt kul och gubbarna var superhärliga allihopa. Jag är så glad att jag åkte med. Det började med att jag kom fram till Örebro vid kvart över 11.14 och mötte upp Martin som satt på samma tåg som mig. Vi knatade iväg till systemet och sen vidare till hotellet där de skulle bo. Resten kom vid strax innan 12. Vi drack lite bärs på Janne och Krickans hotellrum för att sen vandra vidare på pubrunda. Mötte upp en Örebrosupporter på Pitchers för lite uppsnack och käk. Sen gick vi vidare till deras arenapub för mer öl och sen var det dags att ge sig till arenan. KHK vann med 1-3, riktigt gött. Första målet var så oehört vackert.
Efter matchen så var det tillbaka till hotellet för lite ombyte och piff för att sedan dra vidare på mer pubar. Jag tog tåget tillbaka till Stockholm strax innan 21. 
 
Vill ni se bilder och annat från vår dag i Örebro så finns det under taggen #enstarktågresa på Twitter. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Örebro

2016-10-22 / 00:05:10 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag hade sett fram emot en lång och härlig sovmorgon imorgon men icke då. Det röck i hockeytarmen och Örebro är ju trots allt bara knappt två timmar bort. Så klockan är ställd och vid 9.25 rullar jag från Stockholm för att möta upp ett gäng KHK anhängare vid Örebro C. Spännande! Vad gör man inte en fredagkväll om inte bokar en spontanare till Örebro. 
 
Nu är jag så trött, insåg inte att klockan var så mycket. Natti <3
 
 

MrMadhawk!

2016-10-12 / 21:58:16 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Jag kunde inte sagt det bättre själv så jag citerar bara var Johan Svensson (MrMadhawk) skrev nyss. 
 

"Karlskrona vann ikväll sin sjätte raka match, när man slog Växjö borta efter straffar.
När jag tänker på att Karlskrona kom dyngsist under förra säsongen i SHL, så tänker jag på den situationen som uppstod 2012 och 2013.
Ni minns väl?

Karlskrona kom dyngsist i HockeyAllsvenskan sin första säsong. Man räddade sig kvar via straffar mot Huddinge i kvalserien. Det var ruskigt nära att man åkte ur.
Säsongen efter, alltså hösten 2013, så var man ett helt annat lag. Man inledde med fem raka segrar i HockeyAllsvenskan och förlorade först i omgång 6 mot Oskarshamn. Man ledde serien och torskade inte hemma förrän i slutet av december, när Malmö, som sedan vann serien, vann mot KHK i deras hemmaarena.

Nu då?
Sist förra säsongen. Verkligen dyngsist.
Och vad händer nu?
Man öppnar SHL med sex segrar på sju matcher.
Jag ser verkligen väldiga likheter med den hösten man gjorde sin andra säsong i HockeyAllsvenskan. Från sist till ett topplag. Man blev slutligen femma i allsvenskan det året.
Säsongen efter, alltså 2014/2015, så gick man upp.

Hur går det for KHK i år, och hur går det nästa.
Fortsätter man upprepningen, så vet vi vilka som står för med bucklan i april 2018…" 

 

Killerclowns?!

2016-10-11 / 20:11:48 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
har ni hört om den där trenden med clowner som springer runt på gatorna och skrämmer folk? Det börjde väl i USA men nu läste jag att det har letat sig till Sverige (Blekinge närmare bestämt, jag ska dit på fredag!) Jag är LIVRÄDD för clowner, jag tycker att de är så obehagliga! Skulle ju skita i brallan om det smög upp någon vid mig. 
 
Har faktiskt redan gått och lagt mig, har mått illa sen lunch. Käkade min matlåda och fick i mig typ tre gafflar, sen började jag må illa och sen har det hållt i sig. Vet inte vad det var med den maten som inte passade min mage. Jag käkade den i sömdags och då var det inga problem. Knas. 
Det har redan börjat gå lite magsjuka på jobbet, men jag har PEPPAR PEPPAR *knack* *knack* inte varit magsjuk på flera år och hoppas innerligt att jag klarar mig. Vitpepparkorn, om det nu fungerar. Åtminstone så kanske psyket blir lite lugnare. Denna veckan får jag inte bli sjuk. 
 
Så jag säger godnatt med en STORFAVORIT nu! 
 
 

v.41

2016-10-10 / 22:41:08 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er! 
Måndagen har passerat och nu går vi vidare mot fredag. Idag har jag ÄNTLIGEN varit och beställt min iPhone 7, jag velade länge om jag skulle ta en "vanlig" eller en plus och det slutade med att det blev en plus. Det stod att det skulle vara 7-8 veckors väntetid på den. Men han trodde att det skulle ta ca 4 så hoppas på det. Det ska bli jättekul med en ny telefon, ja jag vet jag är en nörd. 
Råkade kanske också få med mig ett par extra skor hem, snart kanske det kommer ett par i brevlådan också. Man kan ju trots allt aldrig ha för många par skor. Right? Har ju definitivt konstaterat att jag kommer behöva ha en minst lika stor walk-in closet som jar har i min lägenhet nu i min framtida lägenhet. Inte för att jag har mycket kläder, det är jackor och skor som är problemet. 
 
Nu ska jag sluta snacka om skit och gå och lägga mig. Natti <3 
 
 

Back to back

2016-10-09 / 19:45:04 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Igår var andra matchen i KHKs back 2 back möte med Rögle och gissa vilka som gick segrande ur den bataljen. KHK - Rögle 2-0! 
Varenda en står med gapande mun och undrar vad som händer och om och om igen får vi höra att vi är "superjumbon från ifjol". Men för sjutton släpp det nu, ska vi få höra det hela säsongen? Glädjs med oss nu när det går som på räls istället för att älta det gamla hela tiden. Trött blir man. Läste även någonstans att KHK kommer ju ändå inte vara i topp länge till för nu väntar "de tyngre lagen i SHL". Har du som skrev det varit i framtiden möjligen? Nä, tänkte just det. Knip igen tills fakta ligger på ditt bord. 
 
– Vi har inte uppfunnit något. Förra året gjorde vi väldigt många individuella misstag. Det går inte att vinna då. Och bara för att vi tar bort misstagen så tycker folk att vi spelar tråkigt. Ja, men det är klart att de vill ha lite frilägen. Men ska vi ge dem fyra-fem frilägen så att vi är roligare att möta? Det funkar inte så. Jag tycker vi spelar ganska bra nu, hela laget har stäppat upp, säger Alexander Bergström.
 
Tackar Berga för de kloka orden och med det tackar jag för mig denna söndag. Nu vill jag bara att denna veckan ska gå i rasande tempo så jag på lördag får tillsammans med gänget på Sektion Orange skrika fram grabbarna till ytterligare en seger. 
 
Sen hoppas jag att oktober i allmänhet går fort, jag är så less på min situation just nu så det finns inte. Känner mig lite som en bomb på två ben. Jag är mestadels bara trött på livet och aldrig riktigt glad. Jag längtar till min egna lägenhet, till att få vara själv. Jag behöver det mer än allt just nu. Sen längtar jag till 2017. Det kommer bli ett år av nya prövningar, utmaningar och en bättre känsla än den som varit. 
 
 

Tumblr Sunday

2016-10-09 / 14:39:28 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 
 
 

Back to Back

2016-10-08 / 00:51:17 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
KHK - RÖGLE 1-0. Nu får vi se hur det går imorgon, förhoppningsvis är det samma lag som går ut på isen
imorgon med lika stort självförtroende och lika mycket vinnarskalle. Nu är det backa att greppa tag i Malmös
ryggtavlor, om och förbi ska vi! Karlskrona är i topp för att stanna. 
 
 

Ikväll brann himlen

2016-10-06 / 20:48:34 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Dock så lyckades jag knappt få det på bild för min kamera suger. Tänkte att jag skulle gå och beställa min iPhone 7 innan jag sprang upp på gymmet idag men det glömde jag helt bort och efter gymmet så gick min buss om 1 min så då hann jag inte. Kanske att jag hinner fixa imorgon :))) Längtar! 
 
 

Dessa älskar jag

2016-10-02 / 21:58:39 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Min sletna iPhone tar ju inte så bra bilder men jag måste bara visa mina nya tavlor. Det ser ut på bilden som att mina väggar är gula, det är dom verkligen inte haha! Men dessa i min framtida egna lägenhet på en vägg i
vardagsrummet eller i sovrummet. Tycker att 50x70 är bra size på tavlor, speciellt om man vill ha två bredvid varandra. 
 
 

En söndag på Gröna Lund

2016-10-02 / 21:53:17 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Halloj! 
Vaknade imorse av att någon körde igång smoothiemixen på turbodeluxe men tänkte att det är väl bara att kliva upp nu då. Klockan var strax innan 9 och tåget mot stan gick vid 10. Vi har alltså spenderat ett gäng timmar på grönan idag, det är alltid kul med karuseller. Dock tycker jag Gröna Lund är en aning tradigt, man får åka de roliga karusellerna (typ 4 st) vääldigt många gånger. Mina favoriter är Katapulten och Twister :))) Stockholm i all ära men när det kommer till nöjespark så föredrar jag Liseberg alla dagar i veckan. 
Men öerlag har det varit en kalasdag, vi kom hem med två stora godislådor. Djungelvrål till min förtjusning. 
 
 
 
 

Hej Oktober

2016-10-01 / 22:51:05 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

Njuter till 100 procent

2016-10-01 / 22:20:42 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Förra säsongen gick skit, det är inget att hymla med så var det. Men i år är det nytt manskap i truppen och grabbar som har ett år av SHL i ryggen, de vet vad som förväntas av dem nu. Jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt när experterna sågar och sågar. Vi är redan borträknade innan säsongen ens har kommit igång. 
 
Vi startade mot Malmö med ett spel som jag tror förvånade alla, men pucken ville inte vår väg. Det blev en torsk. Men ändå lite beröm för bra spel, vi skulle alltså egentligen ha vunnit den där matchen. Nästa match var hemma mot Leksand, laget som också är nedröstade av varenda kotte. De som vi ska hamna i botten tillsammans med. Det var en magisk stämning redan på Skönstavik och jag hade en bra känsla i magen, jag tänkte inte ljuga men jag tänkte "Om det är några matcher vi ska vinna den här säsongen så är det väl ändå mot Leksand." Vi tågade iväg till arenan med ett självförtroende som ekade lång väg. Sagt och gjort det blev en vinst med 3-1 efter en match som var fantastiskt härlig på alla sätt. Stämningen framförallt. Vad sa experterna nu då? I princip ingenting. 
Nästa som väntade var Djurgården på bortaplan, de är ett bra lag som har spelat i SHL sen urminnes tider. Men vi åker minsann upp och piskar på dem som om att det var en OS-final. Första perioden var trög men sen var det verkligen något som lossnade. KHK vann med 0-4. Vad sa experterna? Djurgården gör sin sämsta match någonsin.
 
Idag var det dags igen på hemmaplan och Färjestad stod för motståndet, Färjestad som vann SHL sist 2011 och är tippade väldigt högt upp i tabellen. Likaså här så startade det lite trögt men sen var det som att någon lossade på proppen igen. När vi gick till första pausvilan så ledde vi med 1-0, men det är ju lätt upphämtat tänkte jag men den där siffran utökades till både 2-0 och 3-0. Då var det knappt så att jag trodde att det var sant. Matchen slutade 5-2 och Färjestad hade inte jättemycket att säga till om. Nu kanske ändå experterna hade något riktigt bra att säga om Karlskrona. Vad läser jag direkt efter matchen? Färjestad gör sin sämsta match någonsin. Jag kom i alla fall på mig själv i soffan med att tänka att det är tur att jag har öron för annars hade mitt fåniga leende gått runt mitt huvud. 
 
Men kanske att det är dags att krypa till korset nu, jag vet att det bara har spelats 4 matcher men det känns som att vi har fått igång ett spel som fungerar för grabbarna. Vissa kanske kallar det enkelt men så länge det fungerar så är jag nöjd. Måtte alla hålla sig skadefria, när Cruse blev upptryckt i sargen idag så var det nog inte bara jag i den orangea klanen som drog efter andan. Men han rättade till käken och kom igen i nästa byte. Hoppas inte heller det är något allvarligt med Deilert. 
 
Om jag tycker det är tradigt att hålla på det laget som är bottenklassat och anses vara sämst, ABSOLUT INTE.
Det finns inget jag är så stolt över och som jag känner att mitt hjärta slår så hårt för. 
Vet ni vad jag vill säga med det här? Bara för att man en gång har varit på botten så betyder inte det att man för alltid kommer vara på botten. Nya krafter och lite jävlarannama. Hockeysverige passa er för nu jävlar, nu kommer vi. 
 
DET ÄR VI SOM ÄR KHK! 
 
 
 
(Hoppas det är okej att jag snor din video Suss, för detta det är kärlek) 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0