Du & jag

2015-10-31 / 10:10:50 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()



Ibland önskar jag att det fanns ord som beskriver hur mycket jag tycker om dig. 


Nu är man förjävla less

2015-10-29 / 12:59:26 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Tenta 2 av 3 skrivs idag och jag är så jävla spyless på denna tenta-p nu så jag inte vet var jag ska ta vägen. Det är så extremt drygt. Det värsta är att gå med den konstanta stressen att man är värdelös minsta sekund man inte pluggar. Det är verkligen det första som slår tanken så fort man kliver upp på morgonen och det är det sista som lämnar tanken innan man somnar. 
 
Imorgon kl 14 är det klart. Då lämnar jag Luleå i ett år. Allting är nu klart. Ansökan om studieuppehåll är inskickad. Jag behöver en paus. Även om det känns så ledsamt och drygt så vet jag att det är den lösningen som kommer att göra mig bäst. Men jag kommer att komma tillbaka till Luleå redan i december för att skriva en omtenta. Sen är det bara att flytta tillbaka i Oktober 2016 med ny glöd och ny lust. Lika mycket som jag inte ser fram emot det ser ajg fram emot det. Det är klart att jag hade velat ta examen med mina klasskompisar men jag trivs lika bra med de som går första året nu så det gör egentligen inte så mycket. Så, det är så det ser ut just nu. Imorgon bär det av hem igen och jag har en hel vecka (ett år) framför mig nu på bästa jobbet. Saknar dom faktiskt. 
 
Nu ska jag återgå till mitt pluggande innan det är dags att sätta kunskaperna på prov. Vi hörs hörrni. 
 
 

Det var det bästa jag visste

2015-10-28 / 21:05:57 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

Och jag önskar att jag kunde beskriva med ord hur mycket jag saknar det. Hur mycket jag saknar honom. Prinsen på bilden. Han som numera bor i Ängelholm. 

Tenta 1 av 3 klar

2015-10-26 / 19:05:30 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Sådärja, det var den tentan det. Skönt att ha den klar. Två till innan man kan slappna av helt. Så imorgon är det bara att ge sig tillbaka in i pluggmode och köra vidare. Sen på torsdag är det dags igen. Nu är det lite tvmys innan det är dags att sova. Jag har nog inte så mycket mer roligt att uppdatera om tyvärr. 

Sunday (funday)

2015-10-25 / 16:54:44 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Nej, denna söndag är allt utom kul. Det ända tiden ägnas åt är plugg, plugg och mer plugg. Imorgon skrivs första tentan för denna tenta-p och den följs av ytterligare två på torsdag och fredag. Så där har ni det. Livet från sin allra glammigaste sida. Men nu är det snart dags att lägga ihop för idag (eh, vad har jag redan gjort) och fixa lite käk. Jag och Carro tänkte mysa till det med hamburgare ikväll. Så håll tummarna för mig vid 15 imorgon så hörs vi efter. 
 
 

Det här med hår

2015-10-25 / 12:23:56 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Alltså. Mitt hår är så enormt viktigt för mig. Håret gör typ allt. Jag älskar långt hår och har nästan alltid haft långt hår. Jag har även provat alla hårfärger som man kan komma på. Mörkbrunt, ljusbrunt, svart, blondt, rött, rosa. 
Men jag har kommit fram till att det är blond jag ska vara, skulle aldrig i mitt liv få för mig nu att ha någon annan färg. Men jag måste erkänna att det skulle vara så kul att bli mörkbrun igen och se vad det ger för reaktioner. Men så när jag sitter och kollar runt på internet så verkar det som att alla klipper av sig håret nu. Det är lobens tid och då vill jag också ha lob. Kolla in detta. Nog för att hon är killmesnygg men jag älskar frisyren. Det är så fint. 
 
 
Men jag vet ju att jag kommer ångra mig. Jag kämpar nu med att få tillbaka det långa hår som jag hade innan jag började bleka sönder det. Nu när det är så ljust som jag vill ha det i längderna behöver jag ju inte färga där och kan äntligen få tillbaka mitt långa hår. Eller vad passar jag bäst i? Jag älskar ju båda men jag tröttnar på kort. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite olika hårstilar som jag har gått igenom. Blir kluven så fort jag ser en vrålsnygg bild på en vrålsnygg lob. Men jag har mitt mål nu. Snart är det jag och Cara. 
 
 
 

Lördag i min ensamhet

2015-10-24 / 21:58:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hejsan! 
Jag vill bara börja med att förtydliga mitt tidigare inlägg med att säga att jag absolut inte ska hoppa av skolan. Jag kan knappt bärga mig tills den dagen jag får börja jobba! Det är min största dröm och det tänker jag stå fast vid. Men just i skrivande stund så går min hälsa och välmående före allt annat och jag måste lära mig att lyssna på mig själv och därför så kan det bli så att jag är klar i juni 2017 istället för nu. Men det är ingenting som är klart än och jag tar varje dag som den kommer. För tillfället så ser jag ljust på det här och mår för första gången på väldigt länge väldigt bra. Jag har verkligen världens bästa föräldrar som ställer upp oavsett vad. Hade jag inte haft mamma och pappa nu så vet jag inte alls hur det skulle sett ut. Men nog om det, nu vet ni. 
 
Jag sitter just nu ensam hemma hos Carro, då hon är på bio med några av de andra tjejerna. De skulle se Everest och det är ingen film för mig så jag valde att inte följa med. Egentligen så vill jag bara se Så mycket bättre. Jag är helt fast och tycker att Miriam Bryant är en gudinna. Sen ville jag se hockeyn också, den gick ju dessvärre som väntat. Kan knappt bärga mig till den 31a oktober. Då är det äntligen DIF-KHK igen. Mitt hjärta är så väldigt oranget och svart. 
 
Nu ska jag snart slänga på det senaste avsnittet av TVD och sen sova. Hoppas att Carro kommer hem snart, jag är trött på att vara ensam. 
 
Puss och godnatt. 
 
 
 
 

Rusade in i livet

2015-10-23 / 13:10:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Några av de viktigste sakerna i mitt liv har alltid varit, utbildning och prestation. Jag har alltid haft olidligt höga krav på mig själv och mina mål har jag satt långt ovanför trädtopparna. När jag gick i högstadiet så var ett VG för mig ett IG, jag var aldrig nöjd. Jag slet och det var tufft. Men jag lyckades att gå ut högstadiet med enbart VG och MVGn i mitt betygsdokument. Men till vilken nytta? Jag valde en linje på gymnasiet som krävde ungefär 100 poäng under de jag hade. Varför slappnade jag inte av mer i högstadiet och insåg att det inte skulle vara livsavgörande, jag hade ju bestämt mig för vilken gymasielinje jag ville gå långt innan och visste att jag inte behövde så höga poäng. 
 
Sen kom gymnasiet, samma visa började om. Nu var man tillbaka på noll och det var nya lärare som man behövde visa sin prestationsförmåga för. Jag snittade VG och MVG även i gymnasiet. Jag läste till och med 250 poäng mer än resten för att jag behövde det till framtida studier, som jag redan då hade bestämt mig för att jag skulle plugga vidare. Men mina gymnasiebetyg är ju ändå de som gör att jag sitter här där jag är idag. 
 
Men just nu i denna stund så tänker jag på de som gled igenom högstadiet med G kanske något VG, kom ändå in på den gymnasielinje de ville och har idag ett jobb som de trivs med. Ibland tänker jag varför kunde inte den personen vara jag? För att jag städigt har haft ett mål att nå ovanför trädtopparna, för att jag ständigt har strävat efter att vara bäst. 
 
Så jag funderar på om det är det som nu kommer och tär på mig. Jag är inte längre bäst, jag har inte högst ambitioner och jag vet ännu mindre vad jag vill med mitt liv just nu. Jag har kommit till någon form av vägsjäl och har svårt att svälja min stolhet och välja den vägen som förmodligen skulle vara till min egen fördel. Jag behöver inte vara klar med mitt pluggande nästa sommar, speciellt inte om jag i och med det ska ha promerat rakt in i väggen utan att ens har kommit ut i arbetslivet. Kanske att jag behöver en paus från all min egen prestationsångest och bara få vara litegrann. 
 
Jag förväntar mig inte att ni ska förstå på någotvis eller att ni ska tycka synd om mig. Det är jag som sätter mina krav. Känner jag mig själv rätt så kommer jag nog aldrig bli nöjd. Bra strävar alltid efter bäst. 
 
Ha en underbar fredag hörrni. Det ska jag ha! 

21 oktober

2015-10-21 / 14:32:10 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Tjenis penis. Hur är läget en onsdag som den här? Med mig är det prima. Jag sitter i köket (?) (det är en etta) lol, hemma hos Linnéa och sysselsätter mig med lite extern redovisning. Vi suckar ikapp över denna extremt
värdelösa kurs. Men det är faktiskt skönt att ha någon och plugga med och att man kan utbyta lite tankar och frågetecken. 
 
Nu börjar tenta-p lida mor sitt slut och på måndag är det dags för första tentan. På fredag bär det av igen upp mot Luleå och det ser jag väl inte fram emot direkt. Men det ska ändå bli kul att träffa alla i klassen igen. Så nu är det bara att köra gärnet in i det sista och hålla tummar och tår på att det går vägen för mig. Behöver verkligen att den här tiden är över för jag orkar inte med denna eländiga prestationsångest som bankar i huvudet. När sista tentan är skriver kommer det kännas så skönt. Då får man äntligen tänka på något annat än jordabalken, avskrivningar och marknadsvärde. 
 
Dags att återgå till att göra någon form av nytta. Vi hörs. 

Så jävla bra

2015-10-20 / 15:46:55 / Permalink / Musik / Trackbacks ()
Antar att det inte var många av er som missade premiären av Så mycket bättre i lördags? Det gjorde inte jag, eller jag sappade lite mellan hockeyn och progammet. Vissa säsonger känner man bara att man knappt känner till någon och att det kommer bli sådär. Men jag tror att den här säsongen så kommer det bli så bra! 
 
 

Fredag

2015-10-16 / 14:39:19 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hejsan! Hur är det med fredagskänslan? Här är den väl inte på topp. Försöker peppa upp med lite bra musik i öronen men jag är så extremt uttråkad. Alltså det är inte nådigt. Jag typ längtar till jobbet på måndag så att jag får göra någonting annat ett tag. 
 
Laters! 

Somewhere in Stockholm

2015-10-15 / 23:43:00 / Permalink / Musik / Trackbacks ()

Godnatt

2015-10-15 / 23:31:04 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Wow, vilkan dag jag har haft. Haha, nah. Just kidding. Men jag kan stoltsera med att jag har rört mig utanför lägenheten idag i alla fall. Jag har till och med fått njuta av en Pumpkin Spice Latte på Starbucks. Det var min höjdpunkt idag. Just nu så spelas 7 years på repeat i mina öron. Jag bara älskar den! Tagga fredag imorgon hörrni. Fredag är en bra dag tycker jag. Då vet man att man har har två dagar med ledighet framför sig. Nog för att jag är "ledig" varje dag men jag unnar mig lite pluggpaus i helgen. 
 
Nu ska jag kicka igång en podcast och sova. Vi hörs imorgon! 
 
 

Ful och äcklig

2015-10-15 / 14:02:27 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Ja hörrni, det här med tentaperiod gör ju inte att man visar upp sin bästa sida direkt. Jag har inte vistats utanför min lägenhet sen i måndags(!?). Det var länge sen jag kände mig så här ful och äcklig faktiskt. Även om jag duschar i princip varje dag så hjälper inte det. Jag behöver typ sminka mig och dra på mig ett par jeas för att känna att jag inte är en munk som bara hänger i soffan hela dagarna. Men nu finns det ju verkligen ingen anledning till att jag ska klä på mig något annat än mjukiskläder då jag bara ska vara hemma. Jag tror att jag behöver komma ut i helgen. 
 
Nu ska jag återvända till den fruktansvärda redovisningen så hörs vi snart igen. Laters amigos! 

Men grannen snälla

2015-10-15 / 00:13:06 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Alltså jag brukar inte störas av ljud och annat och är ändå van vid att bo i lägenhet vid det här laget men idag har en av mina grannar tagit det till nästa nivå. Det har spelats någon fruktansvärd musik och inte nog med det så stämde han in i riktigt falsk skönsång. Jag ville nästan slita av mina öron och jag skämtar inte om jag säger att det pågick i säkert två timmar. Jag tror att det är samma nisse som spelar gitarr och sjunger lika falskt då. Men anledningen till att jag skriver detta nu är för att nu är det igång igen. Klockan är 00.12, kom igen! Det är inte fredag eller lördag heller för den delen // Irriterad granne. 
 
 

Så duktig..nah

2015-10-14 / 12:16:38 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Här sitter man igen vid köksbordet, tycker att man är så fantastiskt duktig med pluggandet och kommer på sig själv att skriva ett inlägg på lille blöggen. Men jag kan inte koncentrera mig för det luktar kattmat. Måste typ fixa det innan jag kan fortsätta plugga. Så bra för det bestämde sig hela högen med katter att komma och äta samtidigt, precis nu. Urk! 
 
Menmen, vad har hänt sen sist då? Jag har kommit ur banantröjan faktiskt och hittat en ren i min byrå. Annars ganska. Jag håller på att gör gamla tentor i kurserna som jag har tenta i snart. Ska göra klart två stycken till idag innan jag byter ämne. 
 
Haha här hade ni kunnat få en bild på mig från idag, men jag vill ju inte skrämma bort er härifrån med mitt trötta nylle så det får bli något annat. En bild från igår (nästan) (jag har fortfarande kvar och kommer i de beiga brallorna) 
 
 

<3

2015-10-13 / 23:51:43 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 

7 years

2015-10-13 / 23:34:30 / Permalink / Musik / Trackbacks ()

Oktober 2015

2015-10-13 / 16:39:35 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Sitter här vid mitt köksbord och drunknar lite i alla papper, anteckningar och post-it lappar. Tittar ut genom fönstret och ser hur löven ändrar från grönt till rött, brunt och gult i olika nyanser. Slås lite av hur fantastisk naturen faktiskt är. Men undrar samtidigt var den här sommaren tog vägen, nog för att det knappt var någon sommar men den försvann i ett nafs ändå. Jag slås även av hur mycket jag gillar hösten och att jag önskar att jag var lite rikare så jag kunde utöka min garderob lite grann med mysiga turtlenecks, en fin grå halsduk och ett par overknee-stövlar. 
 
 
Men jag är ändå inte bitter. Sitter här i mina slitna mjukisbyxor från Victoria's secret och gårdagens tröja med bananklet på. Ur högtalarna spelas 7 years med Lukas Graham som är min nya favorit. Jag har precis avslutat en tenta och därmed tänker jag lägga undan alltiing för idag och höja mysfaktorn här hemma, dock inte genom att tända ett Voluspa ljus utan några värmeljus från Ica Basics sortiment. Men det funkar ju lika bra det, doftar kanske inte riktigt lika gott men man kan ju alltid fantisera. 
 
Nej, jag går inte på något. Det här inlägget blev bara väldigt flummigt. Vi hörs fina ni! 
 
 
 
 

Sunday funday

2015-10-11 / 12:18:13 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Eller, nja. Jag vaknade vid strax innan 10 och har sen dess plöjt tv4s nya serie, Modus. Än så länge är den riktigt bra. Idag tänker jag inte dra många strån till stacken faktiskt. Ska försöka ta det lugnt och bara mysa hemma. Ska däremot försöka ta mig ner i den röriga källaren för att få tag på lite vinterkläder. Vilket nog blir lättare sagt än gjort. Alla kartonger från flytten står där nere och hitta rätt kan ju bli ganska knepigt. 
 
Ha en superfin söndag! 
 
 
 

En lista

2015-10-10 / 22:37:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()

10 favoriter:
Färg: 50 nyanser av grått.
Mat: Korvstroganoff hehe.
Band: One Direction.
Film: Oj svårt, Endless love tycker jag är fin.
Bok: Jag vet inte det heller, Sälj! med Fredrik Eklund kanske.
Sport: Ishockey! Eller hästapållarna som hoppar. 
Årstid: Vår, Sommar och Höst är favoriter
Veckodag: Lördagar är min favorit, det är en bra dag. 
Glassmak: Eh, jag gillar inte glass så mycket. Vanilj typ. 
Tid på dygnet: Jag gillar 20, det är bra tid för det mesta. Tv, middag, utgångsfix osv. 

 

9 för tillfället:
Humör: Ganska trött faktiskt och lite stressad konstigt nog.
Smak: Tandkrämsmint.
Kläder: Blå T-shirt och trosor. 
Bakgrund: En kudde bakom huvudet och sen en vit vägg. 
Nagellack: Inget på mig, men vinrött!
Tid: 22.27
Omgivning: Me, myself and I. 
Irritationsobjekt: Min dumma rethosta. 

 

8 första:
Bästa vän: Amanda Fransson. 
Screen name: Ciwi_95
Husdjur: När jag föddes fanns det en hund och en orm. 
Piercing: Hål i öronen när jag var 4. 
Förälskelse: Hm, det måste ha varit Anton eller någon annan jag gick på lekis med. 
Musik: Bubbles tror jag. 
Bil: Har inte haft någon egen. 
Kyss: Inte den blekaste aning.

 

7 senaste:
Fylla: Någongång under Nolle-P
Mat: Toast (om det räknas) annars bakpotatis med skagenröra. 
Dryck: Cola Zero.
Biltur: Åkte med min bästa Jennie hem idag. 
Kyss: Den vill jag helst inte minnas, usch! 
Spelad låt: Lyssnar atm på Kiss Me - Olly Murs. 
TV-program: Spring! 

 

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nä. 
Brutit mot lagen: I have.
Blivit arresterad: Nej, det har jag inte. 
Badat naken: Jajemän! 
Varit med på TV: Någon publik någongång. 
Kysst någon du inte känner: Det har jag gjort. 

5 nej tack:
Kläder: Hudfärgade nylonstumpbyxor.
Mat: Inälvor skippar jag gärna. 
Musik: Dansband, nej tack! 
Dryck: Rom eller Whisky.
Personlighetsdrag: Översittare. 

 

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Satt hemma och tröck godis.
Du kan höra just nu: Musiken i mina hörlurar. 
Du inte kan leva utan: Nära och kära. 
Du gör när du har tråkigt: Äter.

 

3 personer:
Du kan berätta allt för: Mimmi <3
Du tycker om: Pappa & Mamma. 
Du inte gillar: No names va. 

 

2 val:
Kaffe eller te: Kaffe!
Vår eller höst: Båda. 

 

1 önskan: 
Just nu: Att få sova inatt uan mardrömmar. 


Västerbron

2015-10-09 / 23:59:00 / Permalink / Musik / Trackbacks ()
Asså hur bra är den inte?! 
 

9 Oktober

2015-10-09 / 23:24:18 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hejhej! Här kommer lite mer drabbel från mig innan jag ska sova, mest bara för att ni ska veta att jag inte glömmer er utan faktiskt har ganska dåligt samvete över att min blogg gapar tom och innehållslös. Vilken lång mening det blev. Funderar på om jag kanske ska släga upp en till tag eller nått? 
 
Idag har jag i alla fall jobbat från 8-16.30 men var kvar på jobbet ca en timme och hängde och åkte sedan med mamma hem. Vi köpte med oss pizza hem och har kollat på Idol. Bra fredag! Nu tänker jag plöja lite youtube innan jag ska sova. Godnatt på er! 
 
 

7 oktober

2015-10-07 / 13:41:34 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej på er! Nu är vi en vecka in i oktober, tiden bara springer iväg och snart är det dags att åka till Luleå igen för att skriva tentor. Det känns ju sådär om jag ska vara ärlig. Men jag har precis gjort klart ett grupparbete (med mig själv) som jag känner mig nöjd med. Snart ska jag ta tag i lite dammsugning här hemma för det behövs verkligen, sen ska jag sätta mig en stund med den extera redovisningen innan jag packar ihop för dagen. Men en lunchpaus är jag välförtjänt av nu. 
Jag har ju verkligen ingenting att uppdatera er om, supertråkigt verkligen. Mina dagar ser exakt likadana ut varje dag. Går upp, frukost, plugga, middag, kolla på tv, sova. 
 
Men jag tror att jag ska baka något roligt idag, om vi har något så kallat roligt hemma. Det är ju väldigt oklart. 
Hörs! 
 
 

Höst för hela slanten

2015-10-05 / 22:16:26 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 
 
 
 
 

Update

2015-10-05 / 22:11:01 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Halloj! Hur är läget då? Jag mår ju inte kalasbra, min röst existerar inte och min näsa är överfull. Men så länge jag klarar mig ifrån feber och hängigheten är jag nöjd. Idag jobbade jag min sista dag på ett tag och ska imorgon segla tillbaka in i pluggträsket. Har lagt det bakom mig ett tag nu men tentor och annat närmar sig så det är dags att sätta ordentlig fart. Ska bege mig till biblioteket imorgon och sen är det bara att tuta och köra. Nu tänker jag mig att jag ska göra en liten höstinspiration till er innan jag somnar. Vi hörs! 
 
 
 
 
 
 
 

Kanelbullens dag

2015-10-04 / 16:20:01 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Det firas såklart! 




Hej Oktober

2015-10-02 / 07:18:35 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
Jag är ledsen för denna tystnad på detta stället, men jag har inte haft tid alls. Inte ork heller för den delen. Igår gick jag och la mig vid halv åtta redan. Jag har en känsla av att jag börjar bli sjuk igen, mådde riktigt dåligt igår. Men nu är det bara att kriga upp till jobbet och så får vi se nr vi hörs igen. Love! 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0