Sista november

2016-11-30 / 18:42:17 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Vilken pangdag hörrni! Solen har varit framme hela förmiddagen och jag har varit så skönt att få se den. Mötte Linnea utanför VDV vid 12.30 och käkade en supermysig lunch. Fattar aldrig var tiden tar vägen när jag är med henne, men efter lunchen gick vi och tog en kaffe i Sturegallerian. Sen ville jag in på Zara en sväng och kolla lite, hittade ett par jättefina byxor med det var tydligen dragkamp om dom så de var slut. Hittade dom på hemsidan men vet inte om det känns onödigt att beställa. Är ju ingen direkt internetshoppare, tycker det är så omständigt. 
 
Imorgon börjar julkalendern. Vad tror ni? Jag tycker att det känns som att det går utför, precis som med alla andra barnprogram. Tacka vet jag Mysteriet på Greveholm och Kaspar i Nudådalen. Det var tider det. 
Nu ska jag sluta snacka skit och äta middag. 
                
                                                 
 
 

  
                                     
 

29/11

2016-11-29 / 14:41:00 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Idag har jag träningsvärk, jag verkar tillhöra en av de få som inte tycker att det är speciellt skönt. Jag har ägnat min förmiddag åt plugg. Jag funderar på om jag ska promenera till gymmet nu, men det är yoga ikväll så jag kanske ska satsa på att vara med på den istället. Som jag saknar att yoga. Ska ta med mig en matta upp till Luleå och köra själv. 
 
Imorgon ska jag äntligen träffa bästi, vi ska äta myslunch på Vau de Ville och jag lääängtar. Jag är så taggad på att prova deras mat.
 
Dags att fortsätta plugga lite och så hörs vi <3 

28/11

2016-11-28 / 13:54:15 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Nu hörrni börjar även november lida mot sitt slut, det är ju sjukt va tiden går. Jag la ju nyss upp en Hello November GIF. Men jag tycker det är skönt! Jag har ägnat förmiddagen åt lite allt möjligt och ska om ungefär en halvtimme promenera till gymmet. Solen skiner så det blir en perfekt uppvärmning. Funderar på om det blir ett rygg/bröstpass idag kanske. Idag hade jag lite sovmorgon men resten av veckan ska jag ställa klockan på 09 har jag tänkt för att komma upp i tid, plugga och träna mitt på dagen. Älskar när det är tomt på gymmet! 
 
Hur är det med julstämningen då? Vi var i källaren igår och plockade upp litegrann men vi kastade det mesta när vi flyttade från huset så nu är det som fanns kvar utplacerat lite här och var. Hittade en jättefin gran som står i fönstret i vardagsrummet. Kan ta en bild på den sen så får ni se. Doftljus som luktar äpple och kanel kan jag starkt rekommendera, det höjer julstämingen ytterligare. Sen kom det ju som pricken över iet snö igår. Precis när jag skulle åka till matchen så var det som värst så jag såg ut som något blött som katten hade släpat in när jag väl kom fram. Isbana var det också. 
 
Nej nu har jag inte tid att sitta här längre, dags att packa gymväskan och bege sig. Vi hörs :)) 
 
 

Streeeeeesssigt

2016-11-25 / 13:45:54 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Idag hörrni, det har varit en intensvi förmiddag. Vi hade övningstillfälle mellan 8.15-11.45 och det är verkligen de bästa lektionerna. Jag hatar att sitta på föreläsningar, jag får inte ut speciellt mycket av det. Men så fort vi har övningstillfälle och vi går igenom flera fall eller övningsfrågor tillsammans med läraren på tavlan då är det lättare att ta åt sig av informationen. Man kan hänga med på ett hela annat sätt, sitta och antecka och följa med i frågan. Stor tumme upp till det. Sen vid 12 så hade vi en inlämning som skulle vara inlämnad, utskriven..Vem lämnar ens in uppgifter utskrivet nuförtiden? Vad är det för miljötänk? Menmen, så det var bara att stressa till hennes kontor för att hinna lämna in den uppgiften i tid. Jag hade inte riktigt fått till det med bilderna ordentligt så jag var dessutom tvungen att springa till biblioteket först för att skriva ut allt igen för att få med det som jag ville. Vet dock inte vad för krav hon har så vi får väl se. 
 
Nu sitter jag och överväger om jag ska orka åka till stan för Black Friday eller om jag ska skita i det. Jag ska i alla fall till affären en sväng för att köpa lite fredagsmys. Ikväll är det ju hockey på tvn som inte får missas! Packa ska jag ägna kvällen åt också. Och städa, det måste jag verkligen göra! 
Hare <3 
 
 

24/11

2016-11-24 / 21:49:33 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Kan ni förstå att det bara är en månad (EN MÅNAD) kvar till julafton! På tal om det så ha jag precis knöppt en julmust och tittar på Wahlgrens värld. Konstigt hur man kan bli så insatt i en annan familjs liv. Det kanske är för att jag inte har något eget ;) HEHE
 
Imorgon är det sista dagen i skolan på en hel vecka, ska åka till Stockholm och stanna där ända till den 5e december. Saknar min bästa bud. Ska bli så skönt att bara hänga med henne igen. 
Så idag har jag sprungt en del i tvättstugan och tagit slut på lite mejeriprodukter som egentligen mest bara står i kylen. Köper en mjölk för att jag ibland vill ha det till typ pannkakor eller nått men mestadels så står den bara där. 
 
Imorgon är det upp tidigt för två övningstillfällen i skolan och sen är det BLACK FRIDAY! Jag var förbi Gant idag men han sa att jag skulle vänta till imorgon då det är black friday och massa rea. WIO! Tänkte bara uppdatera om att jag lever. Vi hörs väl imorgon! <3 

En vision jag har

2016-11-20 / 15:47:21 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Vet ni vad, jag vill skriva en bok. Inte nu kanske men ge mig 3 år, sen ska jag samla ALLT. Jag vet redan vad den ska heta. Det kommer bli kul (tror jag). Eller är det lite fjantigt att jag som 24åring vill skriva en bok om mitt liv. Jag har ju trots allt gått igenom en hel del. Jag tänker att Marcus och Martinus är 14 (?) och har redan fått en film om sitt liv. Jag har i alla fall 10 år till. 

Vilken lat söndag

2016-11-20 / 14:26:12 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Idag har jag inte dragit ett endaste strå till stacken. Jag har bara legat i sängen so far och planerar nog att göra det också. Kanske ska få ett skolarbete gjort som ska vara inlämnat på fredag. har dock redan gjort halva så det känns rätt lugnt. 
 
Jag surar lite idag. Hockeyn går dåligt och då blir jag frustrerad. Speciellt för att jag vet att de kan, de har vi ju sett hela vägen från start tills dess att det var uppehåll för Karjala cup. Sen var det som att något hände och vips så är alla "tunga" spelare skadade och inget stämmer. Men jag väntar med spänning på en vändning och på onsdag väntar HV, då är förhoppningsvis fler spelare tillbaka på is och de har haft många dagar på sig med träning och analysering om vad sjutton som hände. 
Jag längtar som sjutton till söndag när jag äntligen får gå på hockey igen! Då smäller det på hovet och bannemej om vi inte går därifrån med en seger. 
 
Dags att återgå till att göra igenting! 
 
 
 

Det eviga middagsproblemet

2016-11-19 / 17:45:40 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Varje dag går jag och grubblar över vad jag ska äta till middag. Jag har någon dille just nu på potatismos men har insett att jag inte kan äta det varje dag. Jag tycker att det är jättekul att laga mat men jag tycker det är förbannat tråkigt att handla och att släpa matvaror på bussen. Jag försöker ändå äta varierat och gå runt på det mesta. Jag vill dessutom gärna försöka äta vegetariskt åtminstone 2-3 dagar i veckan. Det behöver ju inte vara så komplicerat, idag blev det en superenkel pastarätt som jag hittade på någon hemsida. Sökte på middagstips och då dök det upp. Passande nog hade jag allt hemma och la även till lite egna ingridienser. Pasta kan göras så mycket roligare av att bara kokas med tex chili och vitlök. Så det blev dagens. Pasta kokt med chili, vitlök, basilika och cocktailtomater. Resultatet blir lite som nudlar fast lyxigare. Hade i lite bladspenat och rev parmesan över på slutet. 
 
 

Ibland önskar jag

2016-11-19 / 02:14:43 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
att jag kunde spola tillbaka tiden. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden till den 13/6-2015. 
 

Produktiv torsdag

2016-11-17 / 16:56:26 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej! 
Imorse var jag riktigt trögstartad, jag sover så fruktansvärt dåligt på nätterna. Jag är svintrött när klockan börjar närma sig 23 och släcker lampan då men det är som att något bara vänder då och jag ligger och vrider och vänder mig flera varv. Kan ta uppemot 2 timmar innan jag somnar. Sen när jag väl har somnat så vaknar jag allt som oftast efter ungefär 3 timmar, varför?? Jag drömmer jätteobehagligt. Inatt drömde jag att jag gjorde inbrott i en jättestor affär och gick in och plockade på mig en ring med den största diamanten jag kunde hitta. Helt sjukt! Jag som är världens räddaste person och skulle aldrig i mitt liv våga stjäla något. Sen för några nätter sen drömde jag att det var personer i min lägenhet. Jag såg personerna som genom mina ögonlock, sjukt obehagligt. 
Inatt efter min stölddröm så var jag till och med tvungen att tända lampan en stund. Gick upp och drack vatten men jag är livrädd för att gå på toaletten mitt i natten. Vad inte vad som har flugit i mig men jag hoppas att det går över! 
 
Men i alla fall, jag har varit väldigt duktig med mitt skolarbete idag. Jag har lagt fokus på en kurs som jag ska tenta av den 20/12. Har suttit och skrivit en sammanfattning på gamla tentor till den, blev inte hela klar men min hjärna började mosa sig vid 16.15 och då tyckte jag att det var okej att sluta för idag. Imorgon blir det en fortsättning, tänker att jag ska skriva ut min sammanfattning, sitta med färgpennor och försöka få in det i skallen och sen när jag är hemma så får mamma förhöra mig varje dag. Det kanske kan fungera. 
Till middag idag blir det något så simpelt som korv med bröd, jag har varit så avancerad de senaste dagarna så jag orkar faktiskt inte släga ihop något svårare än så. 
Nu ska jag sätta mig till rätta och kolla på det senaste avsnittet av TVD och sen blir det mat. Imorgon är det övningar i skatterätten som börjar vid 13, det ska bli intressant. Tror att jag är med på banan väldigt bra i den kursen. 
 
 

Allt är bokat

2016-11-14 / 17:32:17 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Nu är allt farande bokat. Förutom resan från Karlskrona tillbaka till Luleå, men den får jag ta sen. Det är ju inte gratis det här. Så blir det när man är utspridd i hela jävla Sverige. 
Ska en sväng till Göteborg också i mellandagarna, men det blir bara en snabbis. Kommer hinna se insidan av Scandinavium ungefär. 
Nu ska jag laga middag och sen bara dö framför tvn. Jag har sovit jättedåligt senaste nätterna, tror det är pga fullmånen. Sover alltid kasst då. Så jag är rätt trött och imorgon är det lektioner redan 08.15. 
 
Vad ville jag få sagt med det? Ingen aning. Vi hörs! 

Jul 2016

2016-11-14 / 17:00:02 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Såg att de hade billiga pepparkaksdegar på Ica idag och var så sugen på att köpa en men jag kom på att jag inte har några pepparkaksformar och att jag tröttnar efter ca 2 min på att sitta och trycka pepparkakor. Tycker inte det är speciellt gott heller. Men däremot ska jag ta mig i kragen och baka lussebullar någon dag. Skulle köpa jäst och grejer idag men det föll helt ur mitt minne när jag väl kom in i affären. Tänkte åka en vända till den lite större affären idag men sen blev det riktigt skitväder ute så sket i det. Det är ju ingen brådska direkt. 
vad ska man ha här i fönsterna till jul då? Funderar på om jag ska ha något på batteri som kan stå på hela tiden jag inte är här men det är ju tråkigt om de slocknar. Ska kanske köpa en av varje. Får se! Kul ju. 
Jag har haft en skön eftermiddag, har fått gjort ett skolarbete som ska var inlämnat den 25e november. Eller bara hälften för de har missat att lägga in mig i systemet så kunde inte göra klart. Måste fixa det i veckan när vi har Fastighetsförmedling nästa gång. 
 
Såg att det är riktigt ont om flygbiljetter hem till jul så det har jag också bokat nu. Vill vara på den säkra sidan att man kommer hem! 
Har hunnit klippa ihop ett litet julcollage också, tycker det är så mysigt att sitta och pyssla med sånt. Ska verkligen köpa ett doftljus som luktar jul. 
 
    
 

13/11

2016-11-13 / 14:03:04 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Idag är det farsdag! En stor eloge till alla fantastiska pappor där ute världen över. Framför allt såklart till min egen pappsi, du äger! <3 
 
Julen är runt knuten och det är faktiskt första advent om redan två veckor. Jag premiärspelade julmusik i fredags men fick ingen riktig feeling. Jag har tänkt att jag ska ta mig ur mitt lilla krypin snart och bege mig mot affären, men såhär härligt är det i Luleå att bussen bara går en gång i timmen så kanske att det får vänta till imorgon. Skulle vilja baka lite, det är så mysigt och så luktar (smakar) det ju gott.  
Jag vet redan precis vad jag önskar mig i julklapp och det vet nog alla som känner mig också. Den 26/12 spelar KHK i Götet och Blackbugs anordnar bussresa dit som jag gärna vill åka på. Sen önskar jag mig biljetter till matcherna den 28/12 och 30/12. Jag är alltså inte så svårt att köpa till i år. 
 
Nu ska jag förbereda lite middag. 
 
 

Det är ett fasligt farande

2016-11-09 / 22:24:05 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Hej hörni! 
Jag vill börja med att säga att jag ikväll har ätit den absolut godaste hamburgaren i hela mitt liv. Här i Luleå finns det en liten chark/restaurang som heter Hemmagastronomi. På onsdagar har de ett erbjudande på burgare & bärs för 195 kr, så dit tog vi oss idag. Drack en så sjukt god (glutenfri, ping mammsi) ale och denna saftiga burgare till med picklad lök, cheddar och nå vitlökstjoffs på. Asså jag ville aldrig att den skulle ta slut! Petade dock bort baconen, gillar inte det haha. Så nu vet ni det. 
 
Nu till reseplanerna. Vecka 48 är vi helt skollediga och det kommer faktiskt lägligt. Ganska lagom att åka hem en sväng då, passande nog så spelar ju KHK mot DIF just den helgen. 
Stockholm den 26 november tillbaka till Luleå den 5 december. Kötta med plugget hela den tiden! Skriva tentor den 20e december och sen flyga ner till Stockholm, för att sen den 22a bila ner till Karlskrona. Fira jul och nyår med nära och kära i Karlskrona (hinna gå på två!! hemmamatcher) för att sen flyga upp till Luleå igen den 4 januari för att gå på matchen här i Luleå den 5 januari. 
 
Jag har lite att se fram emot, tur att man fortfarande är ung och får flyga till halva priset. 
 
 

Me and my dammrats

2016-11-08 / 20:26:41 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
Det har varit tyst här länge, jag vet. Men förklaringen är att jag inte har haft något internet i min lägenhet på lite drygt en vecka. Men nu är jag back on track! 
Jag tänkte att jag skulle lista lite pro's and con's med att ha sitt eget lilla hushåll. 
 
Pro's: 
En kan gå klädd precis hur man vill
En är master över fjärrkontrollen till tvn 
Inser nu vilken pedant en är, disken får inte stå mer än en halvtimme odiskad. 
Middagen kan bestå av diverse man hittar i skåpet. 
En kan komma och gå precis som en vill
FEST 
Ingen som går en på nerverna eller pratar för tidigt på morgonen
 
 
Con's: 
Disken diskar inte sig själv (ska alltid ha diskmaskin framöver) 
Tvätten tvättar och hänger inte sig själv (hemma hos mamma och pappa gör den det) 
Man måste ringa alla jobbiga samtal själv. 
Man måste ha koll på hur man löser all teknik
Soporna borde verkligen gå ut med sig själva. 
Det mest negativa av allt är att inte ha bil när man bor själv, det är så jävla mycket att släpa när man ska fylla kyl och frys. Jag har fått åka 4 vändor och jag har väl i princip fyllt upp. 
 
 
Jag tror att listorna kan göras långa men detta är det som kom nu. 

Hej November

2016-11-01 / 15:11:21 / Permalink / Allmänt / Trackbacks ()
 
 
Här utanför mitt fönster så står regnet som spön i backen och har gjort ända sen jag klev upp ur sängen vid 10. Det är bara grått och grått, de sista löven har fallit ner från kastanjen utanför så nu är det inte ens lite orange utanför fönstret. 
Idag har packning stått på schemat, jag håller på att få ne hela mitt liv i resväskor igen för imorgon bär de av till Luleå för att bli klar med det som jag har påbörjat. Jag har en sån motivation nu och ser verkligen fram emot att börja jobba med det som jag faktiskt vill. 
 
Ska snart köra igång med lite middag här hemma innan mamma kommer hem, sen ska vi bara ta det lugnt och umgås innan jag åker imorgon, Har sett mitt schema idag och det är ganska chill så kanske kommer hem någon sväng innan jul men vi får se. Annars kommer jag att åka direkt till Karlskrona och fira jul och nyår där. Jag har min första nya tenta den 12 januari så jag kan ha ett skönt jullov innan det är dags att åka till Luleå igen. 
 
 


Hej! Mitt fullständiga namn är Sara Filippa Alexandra Petersson och jag är en 19-årig Stockholmstjej med rötter i Karlskrona. Den 2:a september tog jag mitt pick och pack och drog norrut för att plugga till fastighetsmäklare på Luleå Tekniska Universitet. Här i min blogg får ni ta del av mig, min vardag och alla tankar som ploppar upp i min hjärna. Hoppas du stannar! XX [läs mer]


   


RSS 2.0